Uzay yürüyüşü başladı!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) Rus mürettebatları Oleg Artemyev ve Alexander Skvortsov'un uzay yürüyüşü başladı.

Uzay yürüyüşü başladı!
Uzay yürüyüşü başladı!
GİRİŞ 18.08.2014 20:46 GÜNCELLEME 18.08.2014 20:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Görev Kontrol Merkezi, dünyadan 418 kilometre mesafedeki Uluslararası Uzay İstasyonu'nun kapakların açıldığını ve uzay yürüyüşünün başladığını bildirdi.

Artemyev ve Skvortsov'un 6 saatten fazla sürmesi beklenen uzay yürüyüşünde Rus ve Perulu öğrencilerin ortaklaşa geliştirdiği Nanosatellite Programı da başlatıldı.

Öğrencilerin 3 yıllık çalışmasının ürünü olan ve yaklaşık 1,5 kilogram ağırlığındaki "Chaski-1" adı verilen uydu, elde ettiği bilgileri Mors alfabesi kullanarak dünyaya gönderecek.

Kozmonotların, Uluslararası Uzay İstasyonu görevi sırasında bazı fen deneyleri de gerçekleştirilecek.

Amerikan uzay mekiklerinin 2011'de emekliye ayrılmasının ardından uzay istasyonuna yapılacak seferlerde Rusya'ya bağımlı hale gelen NASA, astronotlarının UUİ'ye gidip gelebilmesi ve gerekli eğitimleri alması için Mayıs 2013'te Rus Uzay Ajansı ile anlaşmasını yenilemişti.

NASA, Rus Uzay Ajansı'na 424 milyon dolar ödüyor. Anlaşmaya göre bir astronotun uzay yolculuğu, NASA'ya 70,6 milyon dolara mal oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadir Tartar'a. Cok komik degil mi Kadir Tartar ? Peki bu ulkenin bu kadar geri kalmasinda atalarinizin kabahati yok degil mi ? Hani Turkiye Cumhuriyetinden once olan imparatorluk ? Halkinin %10'unun okuma yazma bildigi imparatorluk ( ki bu oran kadinlarda %1 bile degildi) ? Matbaayi Avrupa'dan 300 yil sonra alan imparatorluk ( Ibrahim Muteferrika macar kokenli museviydi). ? Avrupadan 200 sene sonra fizik kimya biyoloji gibi pozitif bilimleri ulkedeki tek universitesi Darul Funun'da ( Istanbul Universitesinde) 1903 yilinda ilk kez okutan imparatorluk ? Divan edebiyati basta olmak uzere edebiyati sadece padisaha ovguler duzmek maksatli yazilan ve koylulerin anlamasinin imkansiz oldugu imparatorluk ? Insanlik tarihine damgasini vuran bir tane bilim adami veya filozof cikaramamis imparatorluk ? ve tum bunlarin degerini 1800 lerin sonunda anlayan ve is isten gecmis olan imparatorluk ????
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ..... bak görün duyun ey chp millet uzaya yürüyüşe gitti siz daha kurultaya gidin=)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü