Esma'ya yazılan mektubu Dursun Ali Erzincanlı okudu

Mısır'da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin darbeci askerler tarafından şehit düşürülen kızı Esma için yazdığı mektubu şair Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirildi. Klibin fon müziğini ise "Darbeye Direniş" şarkısı oluşturdu.

GİRİŞ 22.08.2013 15:12 GÜNCELLEME 22.08.2013 15:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mısır'da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma, asker tarafından açılan ateş sonucunda hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Esma'nın babası kızına bir mektup yazarak duygularını paylaşmıştı. İşte o mektubu sanatçı-şair Dursun Ali Erzincanlı şiir olarak seslendirdi. Klibin fon müziğini ise Seyyid Kutup için yazılan ve Mısır'daki direnişin şarkısı olan "Kardeşim sen özgürsün" şarkısı oluşturdu. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde keskin nişancıların kurşunu ile hayatını kaybeden kızı Esma'ya hitaben mektup yazmış ve üzüntüsünü dile getirmişti. 

İŞTE O MEKTUP

"Sevgili kızım ve değerli öğretmenim...

Sana elveda demiyorum bilakis yarın görüşmek üzere. Başı dik tuğyana isyan ederek yaşadın. Tüm engelleri reddederek hürriyete sınırsızca aşık oldun. Bu ümmet, uygarlıkta hak ettiği yeri alabilsin diye onu yeniden diriltmek ve inşa etmek için sessizce yeni ufuklar arıyordun. Akranlarının uğraştığı işlerle meşgul olmadın. Her zaman derslerinde birinci olmana rağmen öğrenmeye olan açlığın dinmedi.

Bu kısa hayatta sohbetine doyamadım. Vaktim, mutlu olacak ve eğlenecek kadar geniş değildi. Rabiatul Adeviyye'de son kez bir araya geldiğimizde, "Sen bizimle olduğunda bile bizden ayrısın" diyerek bana olan sitemini dile getirmiştin. Ben de sana, "Bu hayat birbirimize doyacak kadar geniş değil. Birbirimize doyalım diye Allah'tan cennetinde bize bu sohbeti vermesini temenni ediyorum" demiştim.

RÜYAMDA GELİNLİKLER İÇİNDE GÖRDÜM

Sen şehit olmadan iki gün önce seni rüyamda gelinlikler içinde gördüm. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir güzellikteydin. Yanıma sessizce oturduğunda sana, "Bu gece senin düğün gecen mi" diye sordum. Sen de "Düğünüm akşam vakitlerinde değil öğlen olacak" demiştin. Çarşamba günü, öğlen vakti şehit olduğun haberi bana ulaştığında, senin rüyamda bana ne demek istediğini anlamış oldum. Allah'tan seni şehit olarak kabul etmesini niyaz ettim. Ve şehadetin, bizim haklı olduğumuzu ve düşmanımızın da batılın ta kendisi olduğu inancımızı pekiştirdi.

Son vedanda yanında olamamam, son bir kez seni görememem, alnına son bir öpücük konduramamam ve senin cenaze namazını kıldırma şerefine nail olamamam beni derinden üzdü. Beni bunları yapmaktan alıkoyan, ölümden veya karanlık hücerelerden korku değil, uğruna canını verdiğin davayı (devrimin hedeflerine ulaşması) sürdürebilmekti.

ZALİMLERE KARŞI BAŞIN DİK

Zalimlere karşı başın dik (göğsünü gere gere) direnirken gaddar kurşunlar göğsüne saplandı ve ruhun yüceldi. Ne kadar güzel bir azmin ve terbiye edilmiş bir nefsin vardı. İnanıyorum ki, sen Allah'a verdiğin söze sadakat gösterdin, Allah da sana verdiği söze... Öyle ki, şehadet şerefini bize değil de sana bahşetti.

ELVEDA DEMİYORUM

Son olarak, sevgili kızım ve değerli öğretmenim...

Sana elveda demiyorum bilakis görüşmek üzere.. Buluşmamız, yakında peygamber ve ashabıyla birlikte Havz-ı Kevser'de olacak. Sonsuz kudret ve hükümranlık sahibi Allah'a yakın, O'nun nezdinde değerli ve şerefli bir konumda. Ayrılmamak üzere, birbirimize doyma temennilerimizin gerçekleşeceği bir buluşma..."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • ahmet ak 10 yıl önce Şikayet Et
    30 AĞUSTOS CUMA HUTBESİ. MISIRLI ŞEHİT KIZ ESMA'YA BABASININ MEKTUBUNUN 30 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ HUTBE OLARAK OKUTULMASINI İSTİYORUM, BEN OKUYACAĞIM ; müslümanların dünya ve ahiret aynı inanç, düşünce ve hedeflere sahip olduğu, aynı yolun yolcusu olduğunu anlatması, birlik,beraberlik ve kardeşliğimiz için ...
    Cevapla
  • ismail demirtaş 10 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum. ? nasıl bir hayat bu
    Cevapla
  • ismail demirtaş 10 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM ALEMİNDE YANGIN VAR. İSLAM ALEMİNde ÖYLE BİR YANGIN VARKİ BÜTÜN ZALİMLER SAMAN ALTINDAN İSLAM ALEMİNE SAVAŞ AÇMIŞ DURUMDA VE bunu da zavallı piyon müslüman kılıklılarla yaptırıyorlar. günümüzün savaş taktiğini mükemmel şekilde kullanıyorlar ve biz sadece dua ediyor ve seyrediyoruz. yapacağımız o kadar çok şey varki neden bu kadar az şey yaparak üzülmekten başka bir şey yapmıyoruz ey müslüman kardeşlerim...
    Cevapla
  • Aziz Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    imaj ve laf ebeliği. işini gerçekten iyi beceriyoruz. cihad ilan edilse olsa %90'ı duymamazlıktan gelir.. %70 diyelim..
    Cevapla
  • M. Ünver 10 yıl önce Şikayet Et
    Etkilenirmi acaba?... Kilicdaroglu bu mektubu okusa etkilenirmi acaba?.. Yoksa islama, Millete, Osmanliya hatta esarpli ve özgurce kendi devletinde yasamak istiyen herkese simdiye kadar yapildigi gibi dusmanca davranmaya devammi eder?. Isvecte bile esarpli oldugu icin, sadece bir tek kimseye mudahele edildi diye hristiyani muslumani ayaga kalkti, protesto etti, ama "musluman olan bir ulkede", yani Turkiyede bugune kadar kamuda esarpli calisamiyordu insanlar. Kelleyi koltuga alipta Tunusta ve Misirda oldugu gibi insanlar sokaga cikip karsi cikamadi. Ne oldular?.. "sessiz seytan" oldular. Allah bu nami kimseye nasip etmesin!!!!! Demokrasi neredeydi o zamanlar? Simdi nerede? Muslumana demokrasi yokmu?..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak