Harabe evde yaşam mücadelesi

Antalya'da, harabe şeklindeki bir evde yaşayan dört çocuklu Bayındır Ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Harabe evde yaşam mücadelesi
Harabe evde yaşam mücadelesi
GİRİŞ 26.02.2014 16:44 GÜNCELLEME 26.02.2014 16:44

Kepez ilçesinde harabeyi andıran müstakil evde yaşam mücadelesi veren aile için, 42 yaşındaki baba mobilyacı Metin Bayındır da Koah ve kalp rahatsızlığının ortaya çıkmaya başlamasıyla birlikte zor günler başladı. Baba Metin Bayındır'ın rahatsızlığı nedeniyle çalışamaması ile

Dilara Bayındır(8), Bekir Can Bayındır(5), Melisa Bayındır(3) ve 8 aylık Elif Bayındır ve anneleri Seda Bayındır, komşularının yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Ödenmeyen faturalar nedeniyle elektrik ve suyun da kesildiği evde yaşayan aile beş aydır kirayı ödeyemiyor.

SUYU CAMİDEN ALIYORLAR

Mobilyacılık yaparak ailesinin geçimini sağladığını anlatan Metin Bayındır, 6 ay içinde iki hastalığın ortaya çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Ailemin yanına Ankara'ya giderek tedavimi yaptırdım. Kalp kapakçığımın değiştirilmesi için gün verildi. Sıra gelirse uygun kapak takılacak. Altı aydır çalışamadığım için borçlarımız birikti. Elektrik su kesildi. Suyu camiden getiriyoruz. Ameliyat olduktan sonra hijyenik bir ortamda yaşamam gerekiyor. Nefes darlığı çektiğim için yürüyemiyorum. Yüzde 75 özürlü raporum var. Çocuklarımız olduğu için eşim de çalışamıyor. Yakında sokakta kalacağız. Sağlığıma kavuştuğum zaman ben ailemin geçimini sağlarım."

"BAŞIMIZI SOKACAK BİR EV İSTİYORUZ"

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 100 lira taksitle verilecek olan konutuna başvuru yaptıklarını söyleyen Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımla birlikte başımızı sokacak bir ev istiyoruz. Ben sağlığıma kavuştuktan sonra ailemi geçindiririm. TOKİ'nin evinden bize verilsin. Taksitleri bizim ödememiz için çok uygun. Bu konuda hayırsever ve yetkililerden yardım istiyoruz."

"ÇOCUKLARI BIRAKIP ÇALIŞAMIYORUM"

Komşularının desteği ile ayakta durmaya çalıştıklarını söyleyen 24 yaşındaki Seda Bayındır ise kendilerine yardım edilmesini istedi. Eşinin Koah ve kalp rahatsızlığı nedeniyle 6 aydır çalışamadığını ve zor günler geçirmeye başladıklarını ifade eden Seda Bayındır, "Çocuklarımı bırakıp ben de işe gidemiyorum. Geçimimizi şu an sağdan soldan gelen yardımla sağlıyoruz. Eşimin sağlığına kavuşmasını ve sağlıklı bir ortamda kalabileceğimiz bir küçük ev istiyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı
Antalya'dan kahreden olay! Okuldan el ele çıkan iki kardeşi kaza ayırdı...