Peygamberimiz'in Bereket ve Rızık Duası - Para & bolluk için Karınca Duası...

Bereket Duası ya da telaffuz edilen bir başka ismiyle Karınca Duası, kulların bolluk ve berekete nail olabilmek adına her şeyi yoktan var eden Cenab-ı Hakk'tan niyaz ettiği kuvvetli duadır. Bolca helal para, bolluk ve hayırlı rızka erişebilmek üzere okunan Bereket Duası (Karınca Duası) nasıl okunur ve faziletleri nelerdir? Allah-u Teala'nın izni keremiyle çok etkili sonuçlar sağlayan Peygamberimiz'in Bereket Duası Türkçe okunuşu ve anlamına haberimizde ulaşabilirsiniz.

Peygamberimiz'in Bereket ve Rızık Duası - Para & bolluk için Karınca Duası...
Peygamberimiz'in Bereket ve Rızık Duası - Para & bolluk için Karınca Duası...
GİRİŞ 10.01.2020 13:21 GÜNCELLEME 10.01.2020 13:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bereket Duası ya da ikinci ismiyle Karınca Duası, İslam inancına sahip Müslümanların bolluk ve bereket görebilmek açısından yeryüzünün tek sahibi Cenab-ı Hakk'ın huzurunda niyaz ettiği en etkili bir dua olma özelliği göstermektedir. Dünyevi işlerde maddi açıdan yaşanan problemlerin son bulmasını, şayet borcu bulunuyor ise borçtan kurtulmayı ve hem hayırlı hem de helal yoldan bolluğun ve bereketin arayışı içerisinde olan müminlerin Bereket Duası (Karınca Duası) okuyarak yüce Mevla'dan yardım talep ederler. Peki, gerek evinize ve çalıştığınız yere gerekse her nerede bulunuyor iseniz oraya bol rızık girmesine olanak sağlayacak ve en zor anlarınızda dahi imdadınıza yetişebilecek Bereket Duası (Karınca Duası) faziletleri nelerdir? İşte, gönlünden geçtiği kadar iman, ihlas ve tüm samimiyetiyle okuyan kulların maddi anlamda rahata, huzura ve feraha ermesini sağlayacak Bereket Duası (Karınca Duası) okunuşu ve anlamı!

 

 

BEREKET DUASI (KARINCA DUASI) OKUNUŞU NEDİR?

Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.

 

 

bereket karınca duası okunuşu anlamı faziletleri

BEREKET DUASI (KARINCA DUASI) ANLAMI NEDİR?

Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehf'in isimleri)

bereket karınca duası

BEREKET DUASI (KARINCA DUASI) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah, bu duayı okuyana bol rızık, evine asana bolluk, bereket helal kazanç nasip eder, iş yerine asanlara, bereketli müşteri, bol kazanç sağlar. Belayı def ederek bolluk ve bereket için okunan bu dua aynı zamanda kişilerin manevi hayatlarına da bolluk ve bereket vermektedir.

Bereketlenmesini istediğiniz her yere okuyup veya yazıp asın. Bahçeniz, eviniz, işyeriniz, erzaklarınız ve aklımıza gelen birçok yerde bu duayı zikretmek yeterli olacaktır.

karınca bereket duası okunuşu anlamı faziletleri

Allahu Teâlâ’ya giden yolda kişinin dili dua etmenin yanında Allah’ı zikretmekten dolayı sevap alır. Kur’an-ı Kerim ayetlerini okuduğu için ayrıca bir sevap alır. Bereket duasını yapan kişinin yüzü nurlanır. Allah’ı zikretmekten dolayı kalbi mutmain olur.

Meleklerin ve kitapların adını zikretmek ise imanın şartlarından olan meleklere ve kitaplara imanı tasdik eden bir davranış olacağı için meleklerin ve kitapların kabul edilmesinden dolayı imanın gücünü artırır. Dua etmek bir ibadet olduğu için bereket duasını sürekli olarak zikreden kişi de ibadet sevabı alacaktır. Dua ederken görülen mümin ise meleklerinde duasını alacaktır.

bereket karınca duası okunuşu anlamı faziletleri

RIZIK DUASI OKUNUŞU NEDİR?

Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram.

Es’elüke bismikel azîmil-a’zami

Enterzukanî helâlen tayyiben.

Allahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu

Ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba’iden karribhu

Ve in kâne kâriben yessirhü

Ve in kâne kalîlen kessirhü

Ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi”

rızık duası okunuşu anlamı

RIZIK DUASI ANLAMI NEDİR?

Ya Allah, Ya Rab, ya Hayyü ya Kayyûm. Ya Zel Celali vel- İkram

Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim.

Bana helâl rızık ver.

Allah’ım, eğer rızkımız semada ise onu indir

Eğer yerde ise onu çıkar

Uzakta ise onu yaklaştır

Yakın ise kolaylaştır

Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir. ‘’ÂMİN’’

rızık duası okunuşu anlamı

YORUMLAR 4
  • ISA HAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ALHAMDULLAH guzal bu banada yardymjy olsun allahim
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Karınca duası güzel, ama, duanın son cümlesindeki "en yerzukani" kelimesi yanlış telaffuz ediliyor. Doğrusu "en terzukani"dir ve öyle okunması gerekir. Çünkü, duada muhatap Allah'ü Teala Hazretleri'dir, ve muhatap olana karşı, ifadelerin akışı itibariyle, "beni rızıklandır" anlamındaki "en terzukani"nin yer alması içebilmek eder.
    Cevapla
  • Levent Hosses 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabamin icine bir adet koyup her gün de 7 defa okudum; inanin arabami 4. günde iyi bir fiyata sattim..
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Guzel de ne okudugunu aciklamamis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!