Fatih Belediye Başkanı Demir'den batıya tepki

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Batı, hangi değerlerle, yöntemlerle gelirse gelsin, bu bölgede başka bir Türkiye istemiyor" dedi.

Fatih Belediye Başkanı Demir'den batıya tepki
Fatih Belediye Başkanı Demir'den batıya tepki
GİRİŞ 19.08.2013 23:23 GÜNCELLEME 19.08.2013 23:23

Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda, İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Mısır'daki katliamı protesto etmek için düzenlenen eylem, konuşmalarla devam ediyor.

Burada konuşma yapan Demir, Mısır halkının haklı davasında yanlarında olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Mısır'daki darbe karşıtlarının sadece seçimde kullandıkları oyların hakkını aradıklarını belirten Demir, ellerinde sopası olmayan insanlara yapılan zulmün ve karşılaştıkları muamelenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Demir, Mısır'dakilerin şehit olma pahasına muazzam bir iş yaptıklarını dile getirerek, "Mısır'da akan kanların, şehitlerin kanının dünyanın her tarafındaki mazlum Müslümanlara ulaştığını düşünüyorum. Allah onlardan razı olsun. Batı, localarında oturmuş, bu mazlum halkın vahşi sırtlanlar gibi saldıranlar tarafından kanlarının akıtılmasını izliyor. Bu kan, onları boğacaktır" diye konuştu.

Mustafa Demir, batılı ülkelerinin tek bir değeri olduğunu savunarak, "Bu, bizim de inandığımız bir değer. O da demokrasi. Alın işte söz konusu Müslüman bir ülke olunca demokrasinin karşılığı. Batı, hangi değerlerle, yöntemlerle gelirse gelsin, bu bölgede başka bir Türkiye istemiyor. Her şeye rağmen dik duran, kendi ülkesi için uğraşan bir Recep Tayyip Erdoğan daha istemiyor. Ancak onların hesabı olabilir ama Rabbimin de bir hesabı var ve biz ona güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, gruptaki bazı kişiler, İhvan liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda vurularak öldürülen kızı Esma el-Bilteci ile Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin maskelerini taktı. Bazı katılımcılar ise kollarına "r4bia" yazdı.

Üzerinde "Rabia işareti" bulunan tişörtler giyen gruptakiler, zaman zaman elleriyle "Rabia işareti" yapıyor.

Gruptakilerin topluca yatsı namazı kıldığı ve Kunut duasını okuduğu eylem, konuşmalarla sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması