AK Parti Zonguldak için itiraz etti

Zonguldak'ta, resmi olmayan sonuçlara göre 680 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

AK Parti Zonguldak için itiraz etti
AK Parti Zonguldak için itiraz etti
GİRİŞ 01.04.2014 15:35 GÜNCELLEME 01.04.2014 15:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, partilerinin avukatıyla Zonguldak Adliyesindeki İlçe Seçim Kurulana giderek oyların yeniden sayılması için itiraz dilekçesini teslim etti.

Karaduman, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sandık tutanaklarındaki bazı usulsüzlüklerle ilgili hukukçuların incelemede bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnceleme sonucunda bazı tespitler yaptık. Toplam 238 sandıkta itirazda bulunduk. Bunların usül hatalı olanları var. Sayı toplamlarında yanlış olan var. Sandık kurullarındaki toplama hataları lehimize veya aleyhimize de olabilir. Sonuçta biz hak ve hukuk anlamında doğrusu neyse onun karar verilmesini talep ettik."

"Geçirsiz oylarla ilgili bilgi verilmiyor"

AK Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde merkezde partileri ile resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan CHP arasında yaklaşık 680 oy farkı olduğunu söyledi.

Seçimlerde kendilerine gelen bilgilere göre yaklaşık 2 bin civarında geçersiz oy olduğunu ifade eden Uçar, "İlçe Seçim Kurulundan geçersiz oylarla ilgili bilgi istiyoruz ama bize bir rakam verilemiyor. Gerçekleşen seçimlerde sandık tutanaklarındaki bazı eksikliklerin yanı sıra geçersiz oyların neden geçersiz sayıldığı ve kaç geçersiz oy olduğu belli değil" diye konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Zonguldak Belediye Başkanlığı'nı, CHP'nin adayı, mevcut belediye başkanı Muharrem Akdemir'in kazandığı açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Yokluk İçinde Lağım İçinde. Zonguldak Malesef AKP kayıp etti görünüyor ancak Akp Resmi sonuçlarda inşallah bekledi sonucu alır ve kazanır çünkü Zonguldakda Yaşayan birisi olarak şehrin lağım koktunu aynı şekilde lağım tesisi yapılmasına rağmen hala şehrin göbeğinde lağım kokusu çekiyoruz yine her tarafta seyyar balıkçılar çalışıyor ve şehri onlarda pis kokutuyor yollar pislikten geçilmiyor her önüne gelen bi yere bişey açmış çalışıyor haber 7 'den ricam gelsinler ve bu şehrin sorunlarını türkiyeye duyursanlar duyursunlar ki insanlar CHP'li bir belediyenin nasıl iş güzarlık yaptığını görsünler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı