YSK'dan İstanbul'un 3 ilçesi için kritik karar

YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun Kartal 1, Kartal 2, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde, muhtarlık zarfından AK Parti'ye çıkan ''belediye oyları geçerli'' kararını kaldırdı.

YSK'dan İstanbul'un 3 ilçesi için kritik karar
YSK'dan İstanbul'un 3 ilçesi için kritik karar
GİRİŞ 04.04.2014 06:50 GÜNCELLEME 04.04.2014 07:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) Ak Parti'ye kötü haber geldi.

YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun, Kartal 1, Kartal 2, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde, mavi renkli muhtarlık zarfından belediye seçimlerine ilişkin oy pusulası çıkması halinde o oyların geçerli sayılacağına ilişkin kararını kaldırdı.

AK Parti'nin 2 gün önce Büyükçekmece'de geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması müracaatı, Yüksek Seçim Kurulu'ndan döndü. AK Parti'nin Kartal 1, Kartal 2, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde yönünden itirazları kesin olarak reddedildi ve bu oylar geçerli sayılmayacak denildi.

KARAR İL SEÇİM KURULUNDAN ÇIKTI

AK Parti, Büyükçekmece'de 6 bine yakın olduğu belirtilen geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması talebinde bulundu. YSK ise, oyların yeniden sayılmasına gerek olmadığı kararı verdi.

YORUMLAR 3
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    bu karar ankaraya da aynen uygulanacak demektir.. o halde ankaradaki itirazların da bir anlamı kalmamıştır... bu rezaletin sorumlusu da ysk denen çağ dışı kurumdur...
    Cevapla
  • efe eren 10 yıl önce Şikayet Et
    YSK kendine bir baksın. YSK dönüp kendine bir baksın. Bütün bu karmaşıklığın, halk iradesinin sandıkta tam belirlenememesinin, bütün bu itrazların sebebinin kendileri olduğunun artık farkına varsın. Muhtarlık kağıdı nedir? Okulun kapısında bekleyen onlarca muhtar adayı adamların ellerinde seçmene tutuşturdukları kağıttan bahsediyoruz. Böyle bir oy pusulası olabilir mi? Hadi oldu diyelim, hangi zarfa muhtar pusulası konulacağını YSK sandık kurulu başkanına anlatmıyor mu? Anlatıyorsa ve bu hata yapılıyorsa suçlu YSK nın ta kendisi ve atadığı sandık kurulu başkanları değil mi? YSK'nın uyguladığı seçim operasyonu hangi çağdayız dedirtecek cinsten. Bu seçimlerde birçok ilde ve ilçede seçmen iradesi YSK'nın bu saçma sapan uygulaması yüzünden sandığa yansımamıştır. Bu seçimi YSK eline yüzüne bulaştırmıştır. YSK'da derhal revizyona gidilmelidir.
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ. Zarflar, muhtar kağıtları, mühürler vs. birbirine karışıyor, o telaşla. Oy verilen bir yere gittim, sanki stadyum boşalıyor. Başka sakatlıklar da var. Oy vermeye gelmeyenlerin belirlenmesi, zarfların muhafazası(üzerinde uyumak) geçersiz oylar, hatta TC. si olan fakat adres mekan vs. sebeplerle oy verememesi de doğru değil, herkesin oy vermesi daha doğru. Hatta şu anda tv'de oy sahtekarlığından bahsediliyor. bu gibi konular çağa ve sisteme yakışmıyor. Ben anlamam ne getirir ne götürür, ama seçim 1 günde olmayabilir. Madem şifre diye birşey var, herkes oyunu çek edebilsin. internet devreye girebilir. mühür yerine herkes oy vereceği partinin özel kartını zarfa koysun vs. vs. Hayırlı işler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti