Çiftçilerin önünü kestiği aday sorunu çözdü

Şanlıurfa'da havaalanında çiftçilerin önünü kestiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, elektrik sorununu çözdü.

Çiftçilerin önünü kestiği aday sorunu çözdü
Çiftçilerin önünü kestiği aday sorunu çözdü
GİRİŞ 20.04.2015 13:57 GÜNCELLEME 20.04.2015 13:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin Şanlıurfa'daki 11 milletvekili adayı ile seçim bölgesine gelen ve havaalanında çiftçilerin önünü kestiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, çiftçilerin talebini Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’a taşıdı.

Nebati, DEDAŞ yetkilileri, ilgili bürokratlar ve milletvekilleri ile yaptığı 8 saatlik toplantı sonunda sorunu çözüme kavuşturdu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Havalimanında yolunu kesen çiftçileri bir süre dinledikten sonra konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile telefonla görüşmüş, sorunun çiftçilerden değil sulama birliklerinden kaynaklandığını öğrenmişti.



Sorunun çözümü için Başbakan Davutoğlu'dan tam destek alan Nebati, Enerji Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ve üst düzey yöneticiler ile sulama birlikleri temsilcilerinin yer aldığı sekiz saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda sulama birliklerinin borcun cüzi bir oranın ödemeleri konusunda, elektrik dağıtım şirketine karşı taahhüt imzalaması geri kalan kısmının devlet desteği ile ödenmesi kararına varıldı.

Bu kararla çiftçilerin elektrikleri yeniden açılırken sorun kesin olarak çözüme kavuşturuldu. Akşam saatlerinde yaptığı basın toplantısı ile çiftçiye müjdeyi veren Nebati, sorunun çözümünde destek olan herkese teşekkür etti. Nebati, "Sulama birlikleri, imzaladıkları taahhüde riayet ettikleri sürece elektrik sıkıntısı yaşamayacaklar" dedi.

YORUMLAR 1
  • Said HAVVA 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizde atanmıyoruz yol mu keselimm... NE demek isyana teşvik mi destek mi var ??...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...