Taliban 8'i Türk 9 kişiyi kaçırdı

Taliban militanları Afganistan'ın doğusuna zorunlu iniş yapan bir helikopterdeki sekizi Türk, dokuz kişiyi rehin aldı.

Taliban 8'i Türk 9 kişiyi kaçırdı
Taliban 8'i Türk 9 kişiyi kaçırdı
GİRİŞ 22.04.2013 08:43 GÜNCELLEME 22.04.2013 11:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Afgan yetkililer Pazar gecesi iniş yapan helikopterin güvenlik güçleri tarafından bulunduğunu ancak dokuz mürettebat ve yolcunun helikopterin içinde olmadığını bildirdi.

AFP'ye konuşan yetkililer, helikopterdekilerden sekizinin Türk diğerininse Afgan vatandaşı olduğunu söyledi.

Yetkililer, daha önceki açıklamalarında helikopterdeki Türk sayısını dokuz olarak açıklamıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kaçırılan 8 Türk vatandaşının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

NATO'YA MALZEME TAŞIYORDU

Bir Türk şirketine ait olduğu belirtilen helikopterin, Logar eyaletindeki Azra bölgesine acil iniş yaptığı sırada NATO'nun Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'ne (ISAF) yiyecek ve yardım malzemeleri taşıdığı bildirildi.

CNN International'ın haberine göre, Taliban, başkent Kabil'deki NATO üssüne gitmekte olan helikopteri acil iniş yapmaya kendilerinin zorladıklarını duyurdu.

ISAF, helikopterin bulunması için Afgan yetkililere yardım edildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 19
  • SABIR SABIR 11 yıl önce Şikayet Et
    haricilerle hz ali arasındaki savaş bitip de. hz Ali (kv) medineye döndüğünde ona sordu medine deki yaşlı sahabiler. onlar kafirmidr. hayır dedi hz ali Allaha ve resulune iman ediyorlardı dedi. munafımıdır. Hayır dedi hz ali çünkü münafıklar çokça ibadet etmezler halbuki onlar kuranı çokça oluyor ve ibadetleri aksatmadan yapıyorlardı der.ne idiler diye sorarlar hz aliye oda heva ehlidirler. islamı hevalarına göre yorumlayıp diğerlerine hayat hakkı tanımıyorlar der. şimdi hzr alinin demediğini veya diyemediğini cesaret ederek kim hüküm verecekse versin orasını bilmem. kabilelerden müslüman olupta kabile savaşlarına katılan müslümanlar üzerlerine karşı tarafı tanıyıp ve tanınmak için işaret yaparlardı hz peygamber zamanında müslüman kardeşini öldürmemek için . bunlara hz peyganmber (sav) zamanında muhadran denirdi. durum çok karışık mevlam inşallah bizi bir düze çıkarır.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    Zihni karisik vatandasa cevap!. Herseyden evvel filmlerle pek aram yoktur.Aklin filmlerle takili oldugu belli oluyor.Ben cihadin farz yada vacip oldugunu tarstismiyorum! Benim bildigim cihadin son asamasidir siddete basvurmak. sana bu konuda ders verecek vaktim yok. Medine anayasasini oku ve anlamaya calis! Peygamber efendimizin eseridir! Masum insanlari öldurmek, onlara cefa etmeyi cihadin neresine koyacaksin? 7-8 yaslarinda cocuklari( kiz-erkek )rehin alip sex esiri yapilmasini hangi cihatla bagdastiriyorsun? Ben filistin, suriye, cezayir yada baska bir bölgede olan olaylardan bahsetmiyorum. Nato yada ABD belasini kim musallat etti afganistanin basina? Bu belanin surup gitmesine taliban mi dayanak teskil ediyor yoksa benmi? Yillardir cihat yaptiginizi söyluyorsunuz ama goerge bush hala texasta yasiyor! Afganistanda yada dunyanin bir cok yerinde binlerce masum sivil ölurken eserin sahibi nasil yasamakta?
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 11 yıl önce Şikayet Et
    SüphanAllah. Şimdi Türkiye den Afganistana gidenler kimin safın da olduğunu bilmiyor mu? Taliban ise NATO kimdir? Safın dan hangi ülkeler olduğunu bilmiyor mu? Yanlış bir kıyas yapiyorsun üsma kurdi..Taliban Türk lere maslhattan karışmıyor yoksa müslüman asklerini müslüman görüğü için değil dir.
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerinin kafir nato askerine müslüman a karşı yardım etmesi neye benziyor biliyormusun. çanakkale savaşında müslüman senagallileri fransızların çanakkaleye getirdip müslümanlarla savaşmasına benzer. (not: tabi bu müslüman senagallileri karşısındakilerinin müslüman olduklarından habersizdir öğrendikten sonra iş değişiyor tabi) soruma geleyim memleketimizi işgal etmek isteyen bu işgalcilere karşı ve bu işgalcilerin içinde müslümanlarda vardı. müslüman türk ordusu bu işgalcilerle savaştığında senegal müslümanlarınıda öldürdümü öldürmedimi böyle bir durumda savaşın içinde sen müslümansın seni vuramam dedilermi bu bir savaşdır.Benim için fark etmez sen o işgalcilerin içindeysen senide öldürürüm der savaşır.ülkesi işgal altında olan ve o işgalcilerde yardım eden müslüman askerlerin hükmü nedir buyrun fıkıha bakalım. dört mezhep imamımız ne diyor. Lütfen sizleri bu fıkıh kitaplarına davet ediyorum.
    Cevapla
  • bunlar gerçek 11 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah. birlikte bir dua edelim rabbim senin yolunda olup senin rızan için gayret sarfeden bütün müminlerin kalplerini birleştir.münafıkların kalplerini ise param parça et.onlar senin şerefli kullarına laf ediyorlar.haklarındaki hükmü en kısa zamanda ver inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rolls-Royce Spectre Türkiye'de resmen satışta! İşte fiyatı
 Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya saldırı anı ortaya çıktı...