Almanya'da gurbetçilere ırkçı saldırı

Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti (NPD), aralarında Türk öğrencilerin de bulunduğu bir grup öğrenciyi hedef gösterdi.

Almanya'da gurbetçilere ırkçı saldırı
Almanya'da gurbetçilere ırkçı saldırı
GİRİŞ 14.07.2017 15:53 GÜNCELLEME 14.07.2017 15:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NPD, sosyal medya hesabında Duisburg'taki Theodor-König Lisesinden mezun olan yabancı öğrencilerin fotoğraflarını ve isimlerini yayınladı ve fotoğrafın altında ''Uyanın Almanlar: Sokaklara çıkın ve seçim bürolarına gidin. Yoksa kendi ülkenizde azınlık durumuna düşeceksiniz.'' ifadelerine yer verdi.

Parti, lise bitirme sınavından başarılı olan 42 öğrencinin isimleri vererek aralarında sadece bir Alman'ın bulunduğuna dikkati çekti.

Liseden mezun olan Pakistanlı Aleyna Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada NPD'nin kendilerini hedef göstermesinden ve kendi siyasi emellerine alet etmesinden endişe duyduklarını belirtti.

Nasır, polise giderek şikayetçi olduklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Öte yandan Thüringen eyaletinin Themar kasabasında bu hafta sonu düzenlenecek rock konserine yaklaşık 5 bin Neo-Nazi beklendiği ifade edildi.

Spiegel Online'daki haberde 2 bin 900 kişinin yaşadığı kasabada bu nedenle bin polisin görev yapacağı ve konserin yılın en büyük Neo-Nazi buluşması olabileceği vurgulandı.

YORUMLAR 1
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk yapmaz evinizde kedi köpek beslerseniz tabiki azınlık olursunuz tabi. Allah bu avrupalılardan çocuk sevgisini almış ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor