Almanya'da muhafazakar mayo çözüm oldu

Almanya'da inançları nedeniyle yüzme dersine girmeyen Müslüman kız öğrenciler için ' muhafazakar mayo' formülü gündeme geldi. Berlin Eğitim Bakanlığı ailelere muhafazakar mayoyuönerdi.

Almanya'da muhafazakar mayo çözüm oldu
Almanya'da muhafazakar mayo çözüm oldu
GİRİŞ 05.11.2006 09:00 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:54

Almanya'da 15 yaşındaki Türk öğrenci Hatice K., Berlin'de, zorunlu olan yüzme dersinde havuza  muhafazakar mayosuyla girdiği için, havuz yöneticileri tarafından dersten çıkarıldı. Alman Der Tagesspiegel gazetesine de konu olay olaya göre, geçtiğimiz Pazartesi günü, lise öğrencisi Hatice K., zorunlu yüzme dersine katılmak için Türkiye'den getirttiği  muhafazakar mayo ile havuza girdi. Yöneticiler ise, Hatice K.'nın bedenini tamamen kaplayan bu kıyafetle havuza giremeyeceği gerekçesiyle öğrenciyi havuzdan çıkardı. Yaşanan bu olayla ilgili inceleme başlatan okul yönetimi, inancı nedeniyle mayo yerine muhafazakar mayo ile havuza girdiği için Türk öğrenciyi havuzdan çıkaran havuz yöneticilerini hatalı buldu. Havuz yöneticileri, savunmalarında öğrenciyi, giyim tarzından değil, bedenini tamamen kapatan giyisinin ne gibi sonuçlara neden olacağını bilemedikleri için havuzdan çıkardıklarını açıkladı.

 

YÜZME BİLMEYEN KIZLAR

Muhafazakar mayo hakkında bilgi alan havuz yöneticileri, giyisinin yüzmek için elverişli olduğu konusunda ikna olunca, Hatice için konulan havuz yasağı da ortadan kalktı.

 Muhafazakar mayo krizi, kısa sürede çözümlenirken, Sachsendamm havuzunda yaşanan bu olay, Berlin'de yıllardır süren bir sorunun çözümüne de ilham kaynağı oldu. Berlin Eyaleti'nde yıllardır, Müslüman ailelerin inançları nedeniyle kızlarını zorunlu ders olmasına karşın havuza göndermiyor. Ailelerin, 'yüzmeye elverişli değildir' raporu nedeniyle de, bir çok kız öğrenci yüzme bilmeden mezun oluyor. Bu şekilde ortaokul ve liselerde yüzme bilmeyen kız öğrenci sayısı, bazı okullarda yüzde 30'lara kadar yükseldi.

Muhafazakar mayo çözüm oldu

Berlin Eğitim Bakanlığı, ailelere  muhafazakar mayoyu önererek, kızları tekrar havuza sokmaya çalışacak. Robert-Blum-Gymnasium yöneticileri, böylece yüzme bilmeyen öğrencilerin yüzdesinin de makul seviyelere ineceğini kaydediyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Gazze'den korkunç haberler! İsrail gece boyu katliam yaptı!