Kerimov son yolculuğuna uğurlandı

Beyin kanaması nedeniyle vefat eden Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov, bugün son yolculuğuna uğurladı.

 Kerimov son yolculuğuna uğurlandı
Kerimov son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 03.09.2016 17:19 GÜNCELLEME 03.09.2016 17:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Registan külliyesindeki Tilla Kari Camisi'nde kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un naaşı anne babasının da mezarının bulunduğu Şahi Zinde Mezarlığına defnedildi.

Defnin ardından, Semerkant'taki Cumhurbaşkanlığı Rezidansında Kerimov'un anısına tören düzenlendi. Kerimov'un büyük bir fotoğrafının konulduğu törene katılan yabancı ülkelerin devlet başkanları, başbakan ve üst düzey yöneticileri, Kerimov'un ailesine ve hükümet yetkililerine taziyelerini iletti.

Törende konuşan Özbekistan Başbakanı Şavkat Mirziyoyev, Kerimov'un çok zor bir dönemde ülkeyi fevkalade başarı ile idare ederek kendilerine güzel bir ülke bıraktığını, onun anısının hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev törende birer konuşma yaparak, Kerimov'un ailesine ve Özbekistan halkına başsağlığı diledi.

Cenaze töreninde Türkiye'yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de, Kerimov'un ailesi ve Özbekistan yönetimine taziye dileklerinde bulundu.

YORUMLAR 3
  • selahaddin 7 yıl önce Şikayet Et
    biz hiç üzülmedik bu dünya hiç bir ZALİME kalmadı. kalamayacak ta
    Cevapla
  • Muhammed Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Dunya bir siyonist komunist ZALİMden kurtuldu. Azabın cetin olsun. Zindanlar müslüman dolu.Sayisiz faili meçhul. Binlerce şehit.
    Cevapla
  • kisai 7 yıl önce Şikayet Et
    amin...amin...amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!