Trump'ın ekibine bir darbe daha! Çağrıldılar

Rusya ile ilgili devam ede soruşturma kapsamında ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Cohen ile eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'i ifadeye çağırdı.

Trump'ın ekibine bir darbe daha! Çağrıldılar
Trump'ın ekibine bir darbe daha! Çağrıldılar
GİRİŞ 01.06.2017 11:55 GÜNCELLEME 01.06.2017 11:55

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, Rusya ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Michael Cohen ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'i ifadeye çağırdı.

Komite başkanları Cumhuriyetçi Mike Conaway ve Demokrat Adam Schiff, yaptıkları ortak açıklamada, "Rusya'nın 2016 başkanlık seçimleri kampanya dönemdeki eylemleri hakkında devam eden soruşturmamız kapsamında birkaç kişinin ifadeye çağrılması, şahsi ve ticari belgelerini vermesi için celp müzekkeresi çıkarttık" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Komite, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediğini ve Trump'ın ekibiyle ilişkilerinin niteliği hakkında soruşturma yürütüyor. Kongre dışında da Savunma Bakanlığı ve FBI gibi kurumların da yürüttüğü benzer başka soruşturmalar da var.

Trump, tüm bu iddiaları "sahte haber" olarak nitelendiriyor ve yalanlıyor.

Kongre nezdindeki soruşturma kapsamında daha önce Trump'ın eski danışmanları Roger Stone, Paul Manafort ve Carter Page gibi isimler de ifade vermeye davet edilmişti.

Başkan'ın damadı ve yakın danışmanlarından Jared Kushner'ın de devam eden FBI soruşturmasının kapsamına dahil edildiği belirtiliyor. ABD medyasında çıkan haberlerde, Kushner'in Rus yetkililere gizli bir iletişim kanalı kurmayı önerdiği iddia ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni karşıladı