Korkutan görüntü

Dünya'daki plastik atık sorununun boyutu giderek büyüyor. Plastik atıklar son olarak, Erişilemeyen Ada'ya ulaştı. Uzmanlar, en eskisi 1971 üretimi olduğunu belirttikleri atıkların bölgeden geçen gemilerden bırakıldığını ifade etti.

Korkutan görüntü
Korkutan görüntü
GİRİŞ 03.10.2019 06:25 GÜNCELLEME 03.10.2019 06:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Atlantik Okyanusu'nun en ücra köşelerinden birinde yer alan Erişilemeyen Ada'ya erişen plastik atıkların miktarı, gezegenimizin denizlerindeki plastik atık sorununun boyutunu gözler önüne serdi. Birleşik Krallık'a bağlı Adaya erişen plastik şişelerin yüzde 84'ünün Asya'da, çoğunun da Çin'de üretildiği anlaşıldı. Araştırmacılar, atıkların gemilerden bırakılmış olabileceğini belirtti.

 

 

48 YILLIK ÇÖPLER

Araştırmanın liderliğini yapan Cape Town Üniversitesi FitzPatrick Afrika Ornitolojisi Enstitüsü'nden Peter Ryan, Erişilemeyen Ada'da 2009 yılında inceledikleri plastik atıkların 3 bin 515 parçadan oluştuğunu, bu sayının 2018'de 8 bin 84'e yükseldiğini söyledi. Adada bulunan en eski plastik çöp 1971 yılında üretilmiş. Fakat kıyıya erişen şişelerin çoğu son iki yılda üretilen şişeler.

 

 

KARADAN DENİZE

Her yıl 12,7 milyon ton plastiğin karadan denizlere ulaştığı tahmin ediliyor. Proceedings of the National Academy of Sciences adlı bilimsel dergiye yazdıkları makalede konuyu inceleyen Güney Afrika ve Kanadalı araştırmacılar, bugüne kadar okyanuslara karışan plastiklerin çoğunun karalardan bu noktalara geldiği düşünülse de bunun doğru olmayabileceğine dikkat çekti.

YORUMLAR 8
  • lisans verilsin 4 yıl önce Şikayet Et
    adalardan atık toplayan şirketler kurulmalı. bunlara uluslararası yasal lisans verilmeli.
    Cevapla
  • yasaklayın 4 yıl önce Şikayet Et
    gemilerde plastik ve kimyasal kullanımı yasaklansın. plastik ile taşımacılık yapılıyorsa gemilerde gözetmenler bulunsun ve gemiler uydudan takip edilsin. denizlere çöp atanların denizcilik lisansları iptal edilsin.
    Cevapla
  • erol/antalya 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaprsan yap. Geri dönüşümlü ürün üret. Adam Cam Ayran şişesini çöpe attırıyor varmı böyle savurganlık. Yazık.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletimize poşeti yasaklarlar. kendileri gemilerle denizlere plastik çöp dökerler
    Cevapla
  • turgay 4 yıl önce Şikayet Et
    milletimize kimsenin bir şey yasakladığı yok. Bakkaldan marketten gereksiz yere bir sürü plastik poşet alınmasının ve çevre kirliliğine sebep olmanın bir nebze de olsa önüne geçildi. başkaları denize plastik çöp döküyor diye biz de mi kirletelim dünyayı?
    Cevapla
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha yakın zamana kadar evlerinde tuvalet olmayan avrupalıların evin içinde pisleyip camdan attıkları gibi gemiden denize atıyorlardır...Sonra da Greenpeace Türkiye'de reklam yapar ' Denizlerdeki atık için yardım yapın ' diye ... !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de