Muhabbet Mevlidi programı gönülleri kucaklaştırdı

İlim ve İrfan dergisinin Almanya temsilciliği tarafından, 24 Aralık Salı günü Düsseldorf’ta düzenlenen dört dildeki Muhabbet Mevlidi programı, ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından büyük ilgi gördü. İslam Peygamberini ve programın içeriğini merak eden Alman misafirlerin de takip ettiği programa yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Muhabbet Mevlidi programı gönülleri kucaklaştırdı
Muhabbet Mevlidi programı gönülleri kucaklaştırdı
GİRİŞ 05.01.2020 04:02 GÜNCELLEME 05.01.2020 10:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Programda Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, Avrupa Türk İslam Birliği Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Başkanı Mehmet Arslan’ın da aralarında olduğu çok sayıda dernek başkanı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi de hazır bulundu.

 

 

İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile başlayan program, okunan Arapça, Türkçe, Kürtçe mevlit ve kasidelerle devam etti. Diğer bütün dilleri temsilen Makedonca bir ilahi okundu.

Ataşe Akpınar, yaptığı selamlama konuşmasında, “Muhabbet Mevlidi” programının, Avrupa’da, Hz. Mevlana’nın “Gel, ne olursan ol, yine gel!” çağrısı ile Alevisi-Sünnisi, Kürdü-Türkü, Lazı-Çerkezi ile herkesi kardeşliğe davet ettiğini ve Aşura gibi leziz bir birliktelik oluşturduğunu ifade etti.

 

 

Programın hatipleri yaptıkları Türkçe, Almanca, Arapça ve Kürtçe konuşmalarda, “Kur’an’ın öğrettiği Peygamber bilinci, ilmin önemi, alimlerin değeri, kadın hakları, medeniyet, hayvanlara dahi merhamet, batılı entellektüellerin Hz. Muhammed’e (sas) bakışı” gibi konularda dikkat çekici önemli mesajlar verdiler.

Şeyh Muhammed Muta’ Haznevi Hazretlerinin talebeleri tarafından her sene Aralık ayının sonlarında icra edilen “Muhabbet Mevlidi” programı, Hz. Peygamber’e karşı bilinçli muhabbete ve Müslümanların gönülden kucaklaşmasına vesile olduğu için Avrupa’daki Müslümanlardan yoğun ilgi görüyor.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 24
  • Muhammed Sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah subhanallah.. Avrupa’da bir ilke imza attı kardeşlerimiz. Büyük bir sevinç ve gurur bizim için. Emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Ibrahim Kortak 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
  • Fırat T. 4 yıl önce Şikayet Et
    Gönlümüzü güldüren , bayram sevinci yaşatan bir Mevlid programı oldu. Harikaydı. Muhteşemdi. Bütün yetkililere, emeği geçen herkese, özelde de Şeyh Muhammed Muta kıymetlimize teşekkür ediyoruz. Muhabbet be selam ile...
    Cevapla
  • Nureddin Kardes 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardesligi pekistiren bir program oldu. Emegi gecen herkes tesekkür ediyorum. Haber icin de tesekkürler. Almanya'dan, Gifhorn'dan selamlar.
    Cevapla
  • C.G. 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Kabul etsin
    Cevapla
  • C.G. 4 yıl önce Şikayet Et
    Mashallah Allah kabul etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!