Hayat durdu: Kuveyt 17 gün resmi tatil ilan etti!

Kuveyt, koronavirüs ile mücadele için çok önemli tedbirlerin yer aldığı maddeleri açıkladı. Buna göre; AVM'lerde oturma yasağı, tüm kurum ve kuruluşlarda 17 gün resmi tatil ve uçuş yasakları gibi maddeler yer alıyor.

Hayat durdu: Kuveyt 17 gün resmi tatil ilan etti!
Hayat durdu: Kuveyt 17 gün resmi tatil ilan etti!
GİRİŞ 12.03.2020 00:42 GÜNCELLEME 12.03.2020 00:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde hayatın akışını etkileyen koronavirüs sonrası Kuveyt Bakanlar Kurulu da yeni kararlar aldı. Bakanlar Kurulu alınan kararların maddeler halinde anlatıldığı bir yazılı açıklama yayınladı.

17 GÜN RESMİ TATİL

Yayınlanan maddeler kapsamında kafe, restoran ve AVM'lerde oturmanın yasak olmasıyla birlikte, tüm kurum ve kuruluşlarda 17 gün resmi tatil ilan edildi.

Maddelerin tamamı şu şekilde:

-Kuveyt'ten veya Kuveyt'e yapılacak havayolu seferleri 13.03.2020 Cuma günü gece yarısından itibaren ikinci bir emre kadar durdurulmuş olup, Kuveyt'e gelecek Kuveytliler ve birinci derece akrabaları bunun dışında tutulacaktır.
-Kafe, restoran ve alışveriş merkezleri gibi toplu bulunulan yerlerde oturulmayacaktır.
-Spor merkezleri ile özel sağlık enstitüleri kapatılacaktır.
-12.03.2020 Perşembe gününden geçerli olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarda resmi tatil ilan edilmiş olup, 29.03.2020 Pazar günü yeniden mesaiye başlanacaktır.
-İslami İşler ve Evkaf Bakanlığı toplu yerlerden kaçınmaları için vatandaşlara gerekli uyarı ve bilgilendirmeyi yapacaktır.

3 KİŞİ İYİLEŞTİ 72 VAKA VAR

Öte yandan Kuveyt Sağlık Bakanı Basil es-Sabah, virüs tespit edilen 3 kişinin iyileştiğini açıkladı. Güncellenmiş koronavirüs vaka sayısı ise 72 olarak belirtildi.

YORUMLAR 2
  • Emel 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık 100 kişi.
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken bu.ulkemizi sarmadan bu mikrop kesin tedbir alınmalı.belki zor olacak ama yoo olmaktan iyidir geçici zorluk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak