Koronavirüs yağmur ormanlarının derinliklerine de ulaştı!

Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde bir köyde yaşayan 20 yaşındaki bir kadına, koronavirüs enfekte ( Corona virus / Covid-19 ) teşhisi kondu. Bu, ülkedeki 300'den fazla kabile arasındaki ilk koronavirüs vakası olarak kayda geçti.

Koronavirüs yağmur ormanlarının derinliklerine de ulaştı!
Koronavirüs yağmur ormanlarının derinliklerine de ulaştı!
GİRİŞ 03.04.2020 08:00 GÜNCELLEME 03.04.2020 09:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı derinden sarsan yeni tip koronavirüs pandemisi, yağmur ormanlarının derinliklerine kadar indi. Kokama kabilesi Amazon'da, Peru ve Kolombiya sınırlarına yakın yerlerde yaşayan ve 30.000'den fazla kişiden oluşan en büyük yerli kabilelerden biri.

 

 

Telesur English'e göre, Brezilya Sağlık Bakanlığı Sekreteri Especial de Saude Indigena, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kokoma kabilesinden 20 yaşındaki bir kadının koronavirüs testleri pozitif çıktı.

İlk Brezilya yerlileri arasında ilk vaka olarak kayda geçen kadnının ismi açıklanmadı. Hastalığın genç kadına, Santo Antonio do Iça bölgesinde doğrulanan 4 koronavirüs vakasından biri olan bir doktorun temasıyla geçtiği belirtiliyor.

Brezilya Sağlık Bakanlığının yerel kurumları, genç kadının ailesin de izole edildiğini ancak Covid-19 semptomları göstermediğini kaydetti.

YERLİ KABİLELER ARASINDA HIZLA YAYILMASINDAN KORKULUYOR

Bölgesel sağlık yetkilileri, yeni tip koronavirüsün Brezilya'da tahmini olarak 850 bin kişi olan yerli kabileler içinde, hızla yayılma tehlikesinden korkuyor.

Sao Paulo Federal Üniversitesi'nden bir araştırmacı olan Sofia Mendonça, geçen ayın sonlarında BBC Brasil'e verdiği demeçte, "Virüsün topluluklar arasında yayılma ve bir soykırım neden olma riski çok yüksek" dedi.

Brezilya'nın yanı sıra, Salı günü yerel makamlar tarafından Kolombiya'nın yerli toplulukları arasında ilk koronavirüs vakalarının tespit edildiğini açıkladı.

Reuters'ın Kolombiya Ulusal Yerli Örgütü'ne (ONIC) dayandırdığı habere göre, Yukpa kabilesinden iki kişinin Covid-19 enfekte olduğu tespit edildi.

Uzmanlar, kötü beslenme, tüberküloz, hepatit B ve diğer rahatsızlıklardan kaynaklanan zayıf bağışıklık sistemleri nedeniyle virüsün topluluk arasında hızla yayılacağını tahmin ediyor.

ONIC Basın Sorumlusu Maricela Londono, 'Çok endişeliyiz. Bu durum herkesi ağır riskle karşı karşıya getiriyor.' dedi.

STAR

YORUMLAR 13
  • Cesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs uçaklardan dünyaya yaydırılmadıysa bende bişey bilmiyorum. Bu virüsü üreten illuminati denen şeytani tarikatın üyeleri şimdi yer altındaki korunaklarına çekildi. Dünya nüfusu iyice azaldıktan sonra ve virüsün etkisi kaybolduktan sonra tekrar yer üstüne çıkacaklar. Böylece dünyayı ve kaynakları daha rahat ele geçirebilecekler. Tabi Allah onları çekildikleri toprak altında temelli bırakmszsa
    Cevapla
  • Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    Katolikler amerika kıtasında hep hastalık yaymışlardır. Yer altı ve üstü zenginlikleri gözlerini kör etmiş.
    Cevapla
  • xffxgg 4 yıl önce Şikayet Et
    Amazonda o kadar ücra bir köşeye bu hastalık nasıl ulaştı. Oradakilerin diğer insanlarla bağlantısı olmadığı halde salgın nasıl bulaştı. Sorgulanması gereken en önemli nokta bence bu.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bağlantısı var kardeşim her hafta düzenli olarak turistler için turlar düzenleniyor
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Günaydınlar
    Cevapla
  • Muhsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğada hayatınu sürdüren ırka birşey yapabileceğini düşünmüyorum. Bağışıklık
    Cevapla
  • yellow rose 4 yıl önce Şikayet Et
    yazık medeniyet denen zalim katil pisliğini bulaştırmış oysa o insanlar binlerce yıldır izole yaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı