Rusya Dışişleri Bakanlığı: ABD uyuşturucu işine karıştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'yı Taliban'la gizli anlaşma yapmakla suçlayan ABD istihbaratının uyuşturucu ticaretine karıştığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: ABD uyuşturucu işine karıştı
Rusya Dışişleri Bakanlığı: ABD uyuşturucu işine karıştı
GİRİŞ 05.07.2020 16:20 GÜNCELLEME 05.07.2020 16:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanlığı Asya İkinci Dairesi Başkanı Zamir Kabulov, Rusya'yı Taliban'la gizli anlaşma yapmakla suçlayan ABD istihbaratının uyuşturucu ticaretine karışmış durumda olduğunu belirtti.

 

 

"UYUŞTURUCU TRAFİĞİ İÇİNDELER"

Rossiya 1 kanalına konuşan Kabulov, "Orada olan projelerden sayısız çekilen, bizleri bir takım şeylerle suçlayan harika Amerikan istihbaratının ajanları uyuşturucu trafiğinin içinde. Uçakları Kandahar ve Bagram’dan kontrol edilmeden Almanya’ya, Romanya’ya, akla gelen her yere uçuyor. Bu böyle bir iş ki, Kabil'de her Afganlı size anlatır, tembel kişiler bile bu konu hakkında konuşmaya hazır. Bu sır, artık herkesi bıktıran ve herkes tarafından bilinen bir sırdır. Herkes bunu var olan bir şey olarak kabul etmiş durumda” dedi.

ABD basını Rusya'yı Taliban militanlarına ABD askerlerine karşı 'gizli anlaşma' yapmakla suçlamıştı. The New York Times (NYT) gazetesi, Rusya'nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan'daki ABD askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için gizlice para teklif ettiğine dair istihbarat bulunduğunu iddia etmişti.

 

 

İNKAR ETTİLER

Rusya haberi yalanlarken ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien, basındaki suçlamaların ABD gizli servisler tarafından doğrulanmadığını açıklamıştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da Rusya ve Taliban arasında ‘anlaşma’ olduğu yönündeki bilgiye sahip olmadıklarını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, New York Times’taki haberi ‘yalan’ olarak nitelendirmişti. Daha sonra Washington Post da benzer iddialarda bulunmuştu.

YORUMLAR 6
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu değil, güney amerikanın köle ülkeleri yıllardan beri cia ile bu işin içinde. Bunların en sadık olanları kolumbiya, bolivya ve brezilyadır, kokain pazarı genelikte bu dört ülke üzerinden döner, tabi ki cia nin sıkı kontrolü ve koruması altında. Avrupa genelinde ise alman ile hollandalı gizli teşkilatlar işbirliği ile yapılıyor, her şey cia kanadı altında tâbi, balkanlar dâhil. Pazarlamayı, nakliyatı ve dağıtımı kim yapıyor sanırsınız, herkezin bildiği gibi lanet olası pkk. Şunu da özelikle yazmak gerekiyor, ruslar da bu konuda mahsum değil yani. Hayat kadını ve fuhuş alanı dünya genelinde rusların elinde. Kadınları uyuşturucu ile kontröl altında tutulduğu da biliniyordur sanırım.
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya iki yüz yıldır istihbaratlar ile savaşıyor. Bunu iyi anlamak gerek. Kancık ve kalleş savaş anlayacağınız. Bu yüzden Abd den Rusyadan her şey beklenir.
    Cevapla
  • Ordulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika doları o yüzden güclü. Uyuşturucu trafik onların elinde. Silah satıyorlar terroristlere. Dünya nın bütün pis işleri onlara bağlı. Halen amerikaya sempati duyana aklım almıyor. Kafirler birbirilerini hem çok sever hem çok birbirini satarlar.
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanda uyuşturucu tarlalarını herkes biliyor. Çıkarı olmasa ABD nin bir napalm ile hepsini dümdüz ederdi. Etti mi ? hayır. CIA nın İstihbarat işlemleri için parayı kazanmanın bir yolu da uyuşturucu tabii ki.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötü kötüdür. Cinayet işleyen tüm taraflarda, uyuşturucu işi içinde olmak, hiç şaşırtır mı, şaşırtmaz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat