The Guardian'ın haberine Türkiye'den cevap! 'Yunanistan ile görüşmeye hazırız'

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın, The Guardian'ın 6 Eylül tarihinde kaleme aldığı editöryal yazıya cevap verdi. Gazeteye bir başyazı gönderen büyükelçi, yaşanan gelişmelerin perde arkasını anlatarak, "Türkiye, Yunanistan ile samimi görüşmelere girmeye hazır" ifadesini kullandı.

The Guardian'ın haberine Türkiye'den cevap! 'Yunanistan ile görüşmeye hazırız'
The Guardian'ın haberine Türkiye'den cevap! 'Yunanistan ile görüşmeye hazırız'
GİRİŞ 09.09.2020 08:51 GÜNCELLEME 09.09.2020 09:29

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın, Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon ile ilgili yayınlanan The Guardian haberine, gazeteye bir başyazı kaleme alarak cevap verdi:

 

"6 Eylül'deki yazınız, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'nin hem Yunanistan'ı hem de statükoyu desteklediğini öne sürüyor. Bu tam olarak doğru değildir, çünkü aynı sözleşme eşitlik ilkesine de atıfta bulunuyor.

Türkiye, 2003 yılından bu yana münhasır ekonomik bölgelerin sınırlandırılması için ilgili tüm tarafları, uluslararası hukuk ve eşitlik ilkesi temelinde yürütülecek müzakerelere davet etmektedir. Ancak Yunan tarafı, somut müzakereleri geciktirmek ve bertaraf etmek için hiçbir zaman samimi bir diyalog içerisinde olmamıştır.

 

Almanya'nın görüşmelerin yeniden başlatılmasına yönelik girişimleri, Yunanistan tarafından önce bu konuda Mısır ile bir anlaşma imzalayarak, daha sonra da Türkiye ile görüşmeyi reddederek, iki kez sabote edilmiştir. Aynı şekilde, gerilimin düşürülmesine yönelik önlemlerle ilgili teknik görüşmelerin başlatılmasına ilişkin NATO Genel Sekreteri'nin gösterdiği çabalar da bir kez daha Yunanistan tarafından reddedilmiştir.

Diğer yandan Türkiye, bu girişimleri desteklemiştir ve samimi görüşmelere girmeye de hazırdır.

Ümit Yalçın

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi"

KAYNAK: HABER7, BBC TÜRKÇE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak