Economist dergisinden Biden'a Erdoğan ve Putin tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ilişkiyi değerlendiren The Economist dergisi, ABD Başkanı Joe Biden'a tavsiyelerde bulundu.

Economist dergisinden Biden'a Erdoğan ve Putin tavsiyesi
Economist dergisinden Biden'a Erdoğan ve Putin tavsiyesi
GİRİŞ 24.02.2021 10:01 GÜNCELLEME 24.02.2021 10:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ünlü İngiliz dergisi The Economist, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilişkisi üzerine bir haber yayımladı.

Economist, Erdoğan ve Putin'in güçlü bir kardeşlik kurduğunu ancak bu bağın "kırılgan" olduğunu öne sürdü.

Economist, Erdoğan ve Putin'in güçlü bir kardeşlik kurduğunu ancak bu bağın

Haberde, Moskova ve Ankara'nın yakın iş birliği içinde olduğu, Türkiye'nin Batı'ya nazaran Rusya ile daha sıkı çalıştığı vurgulandı. Azerbaycan, Suriye ve Libya'da Türk SİHA'larının Rus sistemlerini yok etmesinin bu ilişkiyi çok fazla etkilemediğini ve her iki liderin de birbirlerini öven açıklamalar yaptığını belirten dergi, ABD Başkanı Joe Biden'a dikkat çeken bir tavsiyede bulundu:

"Şu anda Türkiye palamarları (Gemileri iskeleye bağlamaya yarayan kalın halat) çözen bir ülke. Batı ittifakından giderek uzaklaşan bir ülke. Fakat Türkiye'nin Rusya ile yakın zamanda başlattığı ortaklığının temeli çok zayıf ve geri dönülebilir. ABD Başkanı Joe Biden'ın dikkat etmesi gereken önceliklerinden biri Türkiye'nin Batı'dan uzaklaşarak Putin'e daha da yaklaşmasını engellemek olmalı ve bu da listenin tepesinde yer almalı."

KAYNAK: THE ECONOMİST
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kör usa lı yöneticiler Suriye'de,Kafkaslar'da Libya'da ve daha bir çok yerde Türkler ile rusların birbirlerine namlu doğrulttuğunu gördüğü halde Münbiç ve Telabyad ta çekildiği yerleri ruslara terk etmesi ortada iken inşaallah Türkler bu zokayı bir daha yutmazlar.Bu devletlerin her ikisi de eşkıya.Bize zorlu yollarda yürümek düşer hür ve özgür olarak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...