NATO'dan Türkiye açıklaması: Sadece haritaya bakarak bunu görebilirsiniz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirterek, "Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz." dedi.

NATO'dan Türkiye açıklaması: Sadece haritaya bakarak bunu görebilirsiniz
NATO'dan Türkiye açıklaması: Sadece haritaya bakarak bunu görebilirsiniz
GİRİŞ 10.03.2021 01:08 GÜNCELLEME 10.03.2021 01:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, California'daki Stanford Üniversitesi Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Merkezi tarafından düzenlenen "NATO'nun adaptasyonu" konulu video konferansa katıldı.

NATO'DAN TÜRKİYE VE S-400 AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasıyla ilgili bir soruya Stoltenberg, NATO müttefikleri arasındaki farklılıkların yeni bir şey olmadığını; NATOnun bu farklılıkları, anlaşmazlıkları, sorunları tartışmak ve çözüm bulmak için iyi bir platform olduğunu söyledi.

Stoltenberg, Ankara'ya S-400, Doğu Akdeniz ve mülteci sorunu gibi konularda endişelerin dile getirildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Fakat şunu da anlamalıyız ki Türkiye önemli bir müttefik. Çünkü sadece haritaya bakarsan ne kadar önemli olduğunu görebilirsin. Özellikle Irak ve Suriye'ye sınırı olduğundan, DEAŞ ile mücadelede kaydedilen ilerlemeden, bölgede DEAŞ'in kontrol ettiği bölgelerde milyonlarca insanın özgürleştirilmesinden, altyapı temelleri ile Türkiye'deki havalimanları çok büyük önem taşıyor."

Sorunların çözümünde, doğru yönde adım atmak için gerginliği azaltma arayışı içinde olduklarını vurgulayan Stoltenberg, bu konuda NATO içinde çatışma çözme mekanizması kurduklarını ve olumlu ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

YORUMLAR 18
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme türkiye nato dan ciktimi cok zayiflayacak dogu bloku cökmüs olacak akdeniz hakimiyeti cökmüs olacak nato sünnet olacak rusya türkiye vahsi batiya zor günler yasatacak kafasi estigi gibi operasyon yapamayacak iraki suriyeyi kaybedecek irani vuramayacak ortadogudan cekilecek
    Cevapla
  • Memleket 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa için Türkiye bir tampon bölge asla vazgeçmez, ama birde hala İstanbul diyemeyen bir yunan ve ortadoguda büyük İsrail hayaliyle bir ülke var, yunan piyonluk yaparak israilde parası ile dünya düzenini zorluyor.
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklınızı toplayın
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor ama bir tek yerde yanlışı var. Ortada Deaş falan yok artık. ABD Deaş’ı bahane ederek PKK terör örgütüne destek veriyor
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    ne NATO ne ABD nede AB. Türkiyesiz at koşturamayacaklar...Reis tepelerinde..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!