Kremlin'den Türkiye açıklaması: İş birliğimiz devam ediyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Suriye’de birtakım görüş ayrılıkları olduğunu fakat buna karşın işbirliği yaptıkları alanlar da bulunduğunu söyledi.

Kremlin'den Türkiye açıklaması: İş birliğimiz devam ediyor
Kremlin'den Türkiye açıklaması: İş birliğimiz devam ediyor
GİRİŞ 16.03.2021 15:02 GÜNCELLEME 16.03.2021 15:02

Kremlin Sözcüsü Peskov’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki çatışmaların 10. yılı nedeniyle Bloomberg’de yayınlanan makalesinde, batılı ülkelere Suriye’de Türkiye’yi destekleme çağrısında bulunmuş olması soruldu.

İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRÜYOR

Peskov soru üstüne, tarafların ordularının Suriye’de yakın işbirliği içinde olmalarına karşın Rusya ile Türkiye’nin birtakım görüş ayrılıklarının olduğunu ancak iş birliğinin devam ettiğini ifade etti:

Kremlin Sözcüsü, “(Türkiye ile Suriye’de) işbirliği yaptığımız alanlardaki (İdlib) durum kolay değil. Söz konusu alanlarda terörist unsurlar varlıklarını koruyorlar ki bu da durumu normalleştirmemizi engelliyor, yine de işbirliğimizi sürdürüyoruz” dedi.

“Suriye’ye ilişkin görüş ayrılıklarımız da mevcut” diye devam eden Kremlin Sözcüsü, sözgelimi Rusya’nın Beşar Esad’ı Suriye’nin meşru lideri olarak gördüğünü kaydetti.

KAYNAK: BLOOMBERG
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni karşıladı