Yunanistan, Fransa'ya 6 Rafale savaş uçağı siparişi daha verdi

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Yunanistan'ın 18 Rafale savaş uçağına ilaveten 6 uçak daha satın alma planını mutlulukla karşıladıklarını açıkladı.

Yunanistan, Fransa'ya 6 Rafale savaş uçağı siparişi daha verdi
Yunanistan, Fransa'ya 6 Rafale savaş uçağı siparişi daha verdi
GİRİŞ 12.09.2021 17:36 GÜNCELLEME 12.09.2021 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan, Fransa'dan alacağı Rafale uçak sayısında artışa gitti. Fransa Savunma Bakanı Sosyal medya hesabından "Harika haber, Yunanistan 6 Rafale daha satın almak istediğini açıkladı. Birlikte gerçekten kendi kendine yeten bir Avrupa inşa etme yolunda ilerliyoruz," yorumunu yaptı.

SAYI 24'E YÜKSELDİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis cumartesi günü Atina'nın Fransa'dan temin edeceği Rafale tipi savaş uçağı sayısının 18'den 24'e çıkarılacağını duyurdu.

Geçen yıl karşılaşılan ulusal sorunlara karşı Atina'nın aktif bir diplomasi yürüttüğünü ve savunma gücünün artırıldığını savunan Başbakan Miçotakis, 18 adet Rafale tipi savaş uçağı alımı kararını anımsatarak bu sayının yakın zamanda 24'e çıkacağını kaydetti.

Yunanistan, Rafale uçaklarının Fransa dışındaki ilk müşterisi oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • + dan - ye 2 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan karnını doyuracak aracına benzin koyacak parayı bulamazken her ne hikmetse imamoğlu istanbul seçimlerini kazanınca (istanbul bütceside+ dan - ye) rafiel uçakları savaş gemisi ve diğer silahlara arka arkaya siparis veriyor....
    Cevapla
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu küçük ülkeciği bize karşı gazlayın,sonrada silah satın,parasının yerinede ülkeciği satın alın.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    fransa YunanistanA bedava zaten verecek.Türkiye beni vurmasın diye .fransanin ödü Türkiye den zaten kopuyor. ..bence Türkiye adalarda yangin çıkarmalı adalar yunanli asker silah dolu adamlar gözümüzü bir yumsak izmire girecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Forbes'ten iddia: Türkiye S-400'leri oraya konuşlandıracak - Gazete manşetleri
İran'dan ateşkes açıklaması