NATO Genel Sekreteri, hem yeşil, hem kuvvetli asker istedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, güvenliğin iklim değişikliğiyle mücadeleye olumlu katkı yapacak teknolojilerle sağlanması gerektiğine işaret ederek, askeri güçlerin kuvvetli oldukları kadar "yeşil" de olmaları tavsiyesinde bulundu.

NATO Genel Sekreteri, hem yeşil, hem kuvvetli asker istedi
NATO Genel Sekreteri, hem yeşil, hem kuvvetli asker istedi
GİRİŞ 02.11.2021 20:08 GÜNCELLEME 02.11.2021 20:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı'nın (COP26) ikinci gününde bir panelde konuşma yaptı.

NATO'nun ilk defa bir iklim zirvesine katıldığını belirten Soltenberg, bunun NATO'nun iklim değişikliğiyle mücadeleyi önemli bir görev alanı haline getirdiğini gösterdiğini söyledi.

Soltenberg, NATO'nun bu anlamda yapabileceği üç şey olduğunu, ilkinin iklim değişikliğinin güvenlik alanını yakından etkilediği yönünde farkındalık oluşturmak olduğunu aktardı.

"NATO'nun yapabileceği ikinci şey emisyonları azaltan teknolojiler kullandığımızı garanti etmek. 'Yeşil askeri güçler' ile 'kuvvetli askeri güçler' arasında bir tercih yapmamız gerekmiyor elbette. Hem 'yeşil' hem kuvvetli askeri güçlere ihtiyacımız var." diyen Stoltenberg, gelecekte en etkili uçakların, gemilerin ve en iyi askeri araçların fosil yakıtlar kullanmayanlar olacağını vurguladı.

Soltenberg, son olarak da NATO'nun askeri güçlerinin iklim değişikliğinin sahadaki etkilerine adapte olması, olağanüstü hava şartlarında, 50 derecenin üstündeki sıcaklıklarda operasyon yapabilme kabiliyeti kazanılması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kılıççı Fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Üyelerdeki 8-10 bin tane nükleer füzeyle ne yeşilliği kardiş...soğan salatası da ister misin?
    Cevapla
  • cakal ali 2 yıl önce Şikayet Et
    nato yesil beyaz fark etmez nato orda askeri casuz olarak kullanir ayni bizim askere yaptiklari gibi natoya cok bilgili asker vermeyin yemek cay yapacak kadar bilgisi olsun yeter sonuc da oaya gider askeri oyuna getirip casuz yapiyorlar gizli bilgileri olan askeri asla gønderme giden askere de sifre bigileri hep yanlis ver baktin o bilgiler cikiyor ise casuz ne belli olur
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nediyo yaa...
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    madem agam orman iklim ønemli de sizin destek verdigin pkk orman yakar iken hic sesiniz cikmiyor idi iklim cevre sokaklari parklari kapakmak bes on cicek koyma ile olsa idi su an norvec dunyayi kurtarmis olur idi park edecek yer kalmadi is yerleri kapandi demek parklari kapatmak care degil durmadan silah deneyen savac da bomba atanlar maf ediyor ve nukler silah ali veli degil sorun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?