Almanya'da terör örgütü PKK'ya ağır darbe

Almanya Federal İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığının terör örgütü PKK ile bağlantılı Mezopotamya Yayınevi ve "MIR Multimedia" adlı şirketin faaliyetlerini yasaklamasını onayladı.

Almanya'da terör örgütü PKK'ya ağır darbe
Almanya'da terör örgütü PKK'ya ağır darbe
GİRİŞ 27.01.2022 03:24 GÜNCELLEME 27.01.2022 03:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Leipzig'de görülen temyiz davasının karar duruşmasında mahkeme, MIR Multimedia ile Mezopotamya Yayınevi'nin terör örgütü PKK ile kişisel, mali ve örgütsel olarak bağlantılı olduğuna karar verdi.

Mahkemenin kararında Mezopotamya Yayınevi'nin ticari faaliyetlerinin PKK için propaganda malzemesi dağıtmaya yönelik olduğu ve ayrıca PKK'nın Avrupa yapılanmasından mali yardımlar alarak onlara karşı sorumlu olduğu vurgulandı.

MIR Multimedia'nın da terör örgütü PKK'nın etkinliklerine sponsorluk yaptığı kaydedilen kararda, şirketin üst düzey yöneticisinin PKK üyesi olduğuna işaret edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İKİ KURUMU 2019 YILINDA YASAKLAMIŞTI

Eski Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Şubat 2019'da Mezopotamya Yayınevi ve MIR Multimedya şirketinin, terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle faaliyetlerini yasaklamıştı.

Kuzey Ren Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde söz konusu yayınevi ve derneğe ait bazı mekanlarda yapılan aramalarda bazı materyallere el konulmuştu.

Seehofer, Almanya'da PKK'nın, yasaklı terör örgütü olmasına rağmen aktif olduğunu belirterek, yasaklamaların, hukuk düzenine riayet edilmesi noktasında gerekli bir zorunluluk olduğunu kaydetmişti.

PKK, Almanya'da 1993 yılından bu yana yasaklı terör örgütü listesinde yer alıyor. İç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı, raporlarında, PKK'nın Almanya'da 14 bin 500 yandaşı bulunduğu, yabancı terör örgütleri içinde en fazla taraftarı olan terör örgütü olduğuna sürekli yer veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    isim değişir bir 10 sene de yargılanırken faaliyetlere devam ederler.
    Cevapla
  • Yunus aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbirşeye el attıkları yokalmanya veya avrupada pkk yasak ama faliyetler serbest kime yutturuyorlar
    Cevapla
  • Eski Gurbetçi Çiko 2 yıl önce Şikayet Et
    Orta Doğu kökenli kuruluşlar hep aynı şeyi yapar bu bizim içinde geçerli ancak bizi “siyasal yahut başka sebeple” kapatmak işlerine gelmez çünkü ortada ticari ilişkiler var şu da bir gerçek Almanya da 10 Türkiye kökenli (Türk ya da değil) en az 2si pkk destekçisi
    Cevapla
  • Mirage 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerindeki fetöcülere de umarız el atarlar
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ve Güçlü Türkiye Olarak PKK - 2024 Yılında Tamamen Bitecek Süleyman Soylu Bakanımız Üstün Başarıları Zekâsı Tebrik Ederiz Allâha Emanet Olunuz 2023*2053* Akparti Zaferle Kazanacaktır Destan Yazacaktır Milliyetçi Haraket Partimize Akpartimize Gönülden Yürekten Bağlıyız Biz'Bize Yeteriz'Türkiyem 84 Milyon Vatan Sevdalısıyız İman Dolu Kalplerimizle Kahraman Kazan Yürekli Yiğitlerimiz Birlik Beraberlik İçindeyiz Cumhurbaşkanım Vatan Nöbetindeyiz Vatan Sevdalısıyız Değerli Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül Değerli Cumhurbaşkanım Değerli Süleyman Soylu Bakanımız TÜRK MİLLETİ OLARAK YANINIZDAYIZ VATAN BÖLÜNMEZ ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEZ
    Cevapla
  • Tekno"Fes.Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Akparti Güçlüdür Çalışkandır Akparti Milletimizin Partisidir Sonuna Kadar Akparti Diyoruz Cumhur ittifakını Antalya İlimiz'den Destekliyoruz
    Cevapla
  • Fatih 02 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim Rıza Baba Sen Çok Yaşa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!
22 yıldır çalıştığı belediyeye başkan oldu! Kazma kürek çalışmaya devam ediyor