Avrupa Birliği'nden Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım paketi

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB) Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım planı olduğunu duyurdu.

Avrupa Birliği'nden Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım paketi
Avrupa Birliği'nden Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım paketi
GİRİŞ 11.02.2022 09:23 GÜNCELLEME 11.02.2022 09:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Leyen, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 17-18 Şubat'ta düzenlenecek AB-Afrika Zirvesi öncesi Senegal'in başkenti Dakar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenleyen Leyen, AB Küresel Geçit (EU Global Gateway) girişimi kapsamında Afrika-Avrupa programı için 172 milyar dolarlık yatırım paketinin müjdesini verdi.

172 MİLYAR DOLARLIK YARDIM FONU

Leyen, programın, AB Küresel Geçit girişiminde yer alan ilk bölgesel plan olduğunu anlattı.

Brüksel'deki zirvede en önemli konu başlığının yatırımlar olacağının altını Çizen Leyen, bu konuda Afrika'nın en güvenilir ortağının Avrupa olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda Afrika Birliği Dönem Başkanı da olan Sall de yatırım paketinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afrika ve Avrupa'nın birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Sall, iki kıtanın barış ve istikrarının doğrudan bağlantılı olduğuna dikkati çekerek, Afrika'nın insan ve doğal kaynakları ve kalkınma ihtiyaçlarıyla Avrupa'ya ortak büyüme ve yatırım fırsatları sunduğuna vurgu yaptı.

AB'NİN KÜRESEL GEÇİT STRATEJİSİ

Çin'in Kuşak ve Yol girişimine alternatif olarak oluşturulan Küresel Geçit planına göre, AB gelişmekte olan ülkelerin altyapı yatırımlarına 2027 yılına kadar 300 milyar avroluk kaynak sağlayacak. Bu kaynak, dijital dönüşüm, telekomünikasyon, ulaşım, enerji ve sağlık gibi alanlara yöneltilecek. AB, söz konusu alanlardaki yatırımlara uygun koşullu finansman verecek.

Yatırımları almak için, hukukun üstünlüğü, çevre, demokrasi, insan hakları gibi çeşitli alanlardaki standartlara uyum gösterilmesi gerekecek.

Söz konusu stratejinin finansmanının yaklaşık 135 milyar avrosu AB sürdürülebilir kalkınma fonlarından, 18 milyar avrosu AB bütçesinden ve 145 milyar avrosu Avrupa’daki çeşitli finans ve kalkınma kurumlarından sağlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    sömürge paket olmasın o.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Afrika'daki bölücü azınlık topluluklara veya kukla hükümetlere yada kripto muhalefete dağıtacaklardır o parayı, yani Afrika uyanırsa Avrupa'nın sömürü düzeni bozulur çünkü.
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan iç savaş ve sömürüden başka bişey bilmez A.B
    Cevapla
  • vw almayin 2 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü ab
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni iç savaşlar çıkarmak için ayırdıkları bütçeyi açıklamışlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?