Türkmenistan ile 9 anlaşma imzalayan İran: Dostane ilişkilerimize karşı olanlar var

İran Lideri Ali Hamaney, ülkesi ile Türkmenistan arasındaki dostane ilişkilere karşı olanlar olduğunu ancak tüm bunlara rağmen engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Türkmenistan ile 9 anlaşma imzalayan İran: Dostane ilişkilerimize karşı olanlar var
Türkmenistan ile 9 anlaşma imzalayan İran: Dostane ilişkilerimize karşı olanlar var
GİRİŞ 16.06.2022 10:36 GÜNCELLEME 16.06.2022 13:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran'ın yarı resmi Mehr haber ajansına göre, Hamaney, resmi ziyaret için Tahran'da bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ile bir araya geldi.

Görüşmede İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de hazır bulundu.

- "İRAN KOMŞU ÜLKELERLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYOR"

Hamaney, İran-Türkmenistan ilişkilerinin geliştirilmesinin her iki ülkenin de faydasına olduğunu belirterek, "İran komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmek istiyor ve bu doğru bir politikadır." dedi.

İkili ilişkilerin önündeki engellerin bertaraf edilmesinin iki ülkenin de bu konudaki kararlılığına bağlı olduğunu kaydeden Hamaney, "Tabii ki bölge ve dünya düzeyinde İran ile Türkmenistan arasındaki dostane ilişkilere kaşı olanlar var ancak tüm bunlara rağmen engellerin aşılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Hamaney, İran ile Türkmenistan arasında imzalanan anlaşmaların önemine değinerek, "İki ülke arasındaki ortak komisyonlar ciddi şekilde aktif olmalı ve imzalanan anlaşmalar sürekli takip edilerek sonuçlandırılmalı." şeklinde konuştu.

- "BÜYÜK PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Öte yandan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, komşu ülkelerle ilişkilerin öncelikleri arasında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün imzalanan anlaşmalar çerçevesinde başta doğal gaz, elektrik ve transit olmak üzere çeşitli alanlarda sahip olduğumuz iyi ilişkilerin ivme kazanmasını ve aynı zamanda büyük projelerin hayata geçirilmesini istiyoruz."

İran Lideri Ali Hamaney

İran ile Türkmenistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünün yaşandığına işaret eden Berdimuhammedov, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi konusunda sağladığı destek dolayısıyla Hamaney'e teşekkür etti.

İki günlük resmi bir ziyaret için İran'da bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin dün Tahran'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından iki ülke arasında 9 anlaşma, iş birliği protokolü ve mutabakat zaptı imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğrafta emir eri muamelesi yapılmış Türkmenistan başkanına, Rus baskısı mı var bilmem ama görüntü eşit değilsiniz görüntüsü.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Müslüman dünyasının en amansız düşmanı irandır.İran Şiasıdır. Amerika İsrail ve diğerleri onlardan sonra gelir inanın o kadar şiddetli düşmandır bunlar.asla İslamla alakaları yoktur,Allah bir Hazreti Muhammed Allah'ın Resulü ve kuran kitabımızsa bu ayrılık gayrılık niye.bunların derdi başka mezhep dediğin neki,yok Aliymişte yok veliymiş geçeceksin bunları Pers milliyetçiliği. Beddua edeceğim ama içerisindeki temiz insanlar zarar görür.Allah bildiği gibi etsin bu İran yönetimini.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    şuna bak alçak şia pisliği iran. karşı misafir ülkenin bayrağı bile yok .Ulan Türkmenistan yazıklar olsun lan sana. soytarı lideriniz var. tüh çıksana ulan odadan hani bizim bayrağımız bu nasıl toplantı odası sandalye nedir ulan diyemedin mi? ben lider olacam benim ülkemi böyle karşılayacak öylemi bi başka ülke. yıkar geçerim orayı nefsim adına değil Türk İslam sancağı adına.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor