Finlandiya'dan NATO ve Türkiye açıklaması!

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasına yönelik durumun NATO zirvesi öncesi çözüme kavuşabileceğini vurguladı.

Finlandiya'dan NATO ve Türkiye açıklaması!
Finlandiya'dan NATO ve Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 22.06.2022 03:48 GÜNCELLEME 22.06.2022 03:52
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasına ilişkin yaşanan sorunun NATO zirvesi öncesi çözüme ulaşacağına inandığını söyledi.

Marin, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Hırvat mevkidaşı Andrej Plenkovic ile görüştü.

'ÇÖZÜME KAVUŞACAĞINA İNANIYORUZ'

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Marin, NATO'nun birlik içerisinde olması gerektiğini söyleyerek, Finlandiya ve İsveç'in NATO'yu uzun vadede daha güçlü kılacağını belirtti.

Marin, bir soru üzerine, NATO üyeliğine Türkiye'nin karşı çıkması üzerine yaşanan sorunun Madrid'de yapılacak NATO zirvesi öncesi çözüme ulaşacağına inandığını ifade ederek, çözümün NATO'nun açık kapı politikasıyla geleceğini düşündüğünü aktardı.

NATO'YA GİRECEKLER Mİ?

Plenkovic de Hırvatistan'ın NATO üyelik yolunda Finlandiya'ya destek verdiğine işaret ederek, "Finlandiya'nın NATO'ya üye olma kararına saygı duyuyoruz. NATO'nun güvenlik şemsiyesini Finlandiya ve İsveç de istiyor. Hırvatistan, NATO'nun günümüz dünyasındaki öneminin farkında. Finlandiya'nın ise Rusya ile sınırı var." dedi.

İki başbakan, Ukrayna'ya Avrupa Birliği (AB) aday ülke statüsü verilmesi noktasında da hemfikir olduklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile görüşen Marin, bölgede Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'yı ziyaret etmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 83
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya da Girer İsveç Milletin Boş Konuşmasına Lüzüm Yok Gereksiz Konuşma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet 10 seneye gerek yok zaten Putin onları halleder seneye...
    Cevapla
  • Baygolge 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu terorıst sevıcılere bakın. Hiç terorıste desteği keseceğiz diyorlarmı hala turkıye yı eski turkıye sanıyor nasılsa abd Almanya İngiltere turkıye yı ikna eder kafasındalar
    Cevapla
  • kismet 1 yıl önce Şikayet Et
    beklesinler söyle 10 sene ondan sonra duruma bakariz
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İktidar asla ama asla bunların nato ya girmesine evet demesin. Bu ülkeye ihanet olur. Dik durmak karşı çıkmak bunda kararlı olmak. Vatandaş olarak iktidardan beklediğimiz bu. Aksi asla düşünülemez. Teşekkürler.
    Cevapla
  • Bir okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence ikiside natoya girsin niyemi bu iki ülke nato üyesi olursa Rusya bunlara savaş açar böylelikle pkkya destek olmak neymiş görür günlerini bu arada nekadar pkkya li varsa İsveç ve firlandiyada hepsi savaşta yok olur gider reis hede gitsin
    Cevapla
  • Baygolge 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence gırmezseler Rusya bunları ham yapar. Gırerseler Rusya tum NATO yu karşısına almayı göze alamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti