Devlet destekli indirimli internet sattığını iddia ederek binlerce kişiyi dolandırdı!

ABD'de sahte bir internet servis sağlayıcısı (İSS), dar gelirli insanlara internet paketi satarak binlerce kişiyi dolandırdı. Sahte firma, aboneliklerini iptal ettirmek isteyen kişileri ise dava etmekle tehdit etti.

Devlet destekli indirimli internet sattığını iddia ederek binlerce kişiyi dolandırdı!
Devlet destekli indirimli internet sattığını iddia ederek binlerce kişiyi dolandırdı!
GİRİŞ 09.07.2022 09:53 GÜNCELLEME 09.07.2022 09:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin eyaletler arası ve uluslararası radyo, televizyon, tel, uydu ve kablo iletişmini denetleyen bağımsız bir devlet dairesi olan Federal İletişim Komisyonu (FFC), Kyle Traxler adındaki bir adama yaklaşık 221 bin dolar para cezası kesilmesini önerdi. Gerekçe ise kurduğu sahte şirket ile binlerce kişiye internet paketi satması.

Traxler, İnternet hizmetlerinde ve cihazlarında devlet desteği ile indirimler aldıklarını düşünen düşük gelirli tüketicileri dolandırmak için sahte bir geniş bant sağlayıcısı kurdu. Dolandırıcı Cleo Communications adlı sahte şirket ile 30 dolara yüksek hızlı interneti binlerce kişiye sattı.

FCC raporunda firma ile ilgili, "Cleo, görünüşe göre meşru bir sağlayıcıymış gibi müşterilerin finansal dezavantajlarını kullanarak İSS ticari faaliyet izni olmamasına rağmen var oldu" ifadelerine yer verildi.

FCC, en az sekiz eyaletteki tüketicilerden internet paketi veya cihaz sipariş eden şikayetler aldıktan sonra şirketi soruşturmaya başladı. Bazı tüketicilerin şikayetlerinde ise Cleo'dan almadıkları ürün ve hizmetler için geri ödeme talep etti ancak firma müşterileri dava etmekle tehdit etti.

FCC, Aralık 2021'de Traxler ve Cleo'ya gönderdiği mahkeme celbine yanıt alamadığını söyledi.

TÜRKİYE'DE DEVLET DESTEKLİ İNDİRİMLİ İNTERNET SATILDIĞINI İDDİA EDEN SPAM ARAMALAR ARTIYOR

Olay ABD'de yaşansa da ülkemizde de benzer şikayetler artıyor. Telefon ile ulaşan dolandırıcılar, devlet desteği ile indirimli fiber internet sattıklarını söyleyerek vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Bu nedenle telefon üzerinden hiçbir işleme onay verilmemesi gerekiyor.

Ayrıca vatandaşlar, bir firmadan internet aboneliği satın almadan önce Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) sitesinde yer alan Ticari Amaçlı Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesi'ni mutlaka kontrol etmelidir. Eğer firma ismi listede yer almıyorsa kesinlikle internet aboneliği satın almamalıdır.

Son olarak internet aboneliğinin başlatılması için imzalanmasının gerekli olduğu söylenen belgeler mutlaka okunmalıdır ve imza atılmadan önce firmayla ilgili şikayetler internet üzerinde kontrol edilmelidir.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • tehammül 1 yıl önce Şikayet Et
    Meydanda adam gibi hizmet edecek şirket olmayınca meydanı çakallar sarar tabi. Mesela ülkemizde ciddii bir altyapı sorunu ve rekabeti engelleyen yasal boşluk var internet ve gsm konusunda. Taahhüt hastalığı sarmış şirketleri, olmayan altyapıya teklif tacizleride cabası. Akıl ve mantık dışı oluşturulmuş onlarca tarife.Milletin kafası bu karmaşayı çözecek kadar boş değil.Daha önemli sorunları var tabii. İnternet altyapısının tek bir şirketin tekeline verirsen olacağı budur. İnsanlar fiber istiyor malum şirket altyapıda insanları ciddiye bile almıyorlar. Yazılı dilekçe verirsin kabul etmezler, netten yazarsın bölge bölge diyip vs oyalarlar, yan binada fiber altyapı olur bitişiğinde yok.
    Cevapla
  • HATTILI ALP 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde de bunlardan çok var. Beni her hafta arayıp devlet destekli internet bağlayalım diyorlar. Biri dur demeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez