Tahıl gemisinin 5-6 gün içinde Lübnan'a varması bekleniyor

Ukrayna’dan tahıl taşıyan ilk gemi olan Razoni’nin 5-6 gün içinde Lübnan’ın Tripoli Limanı’na varması bekleniyor.

Tahıl gemisinin 5-6 gün içinde Lübnan'a varması bekleniyor
Tahıl gemisinin 5-6 gün içinde Lübnan'a varması bekleniyor
GİRİŞ 01.08.2022 21:28 GÜNCELLEME 01.08.2022 21:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukrayna tahılını taşıyan Sierra Leone bayraklı Razoni isimli kuru yük gemisi, Lübnan'ın Tripoli Limanı’na gitmek üzere Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan yola çıktı. 26 bin ton mısır taşıyan geminin 2 Ağustos’ta İstanbul’da denetime girmesi, 5-6 Ağustos’ta ise Trablus’a varması bekleniyor.

5-6 GÜN İÇİNDE LÜBNAN'A VARACAK

Geminin kaptanı Mohamad Abdoh yaptığı açıklamada, "Ben ve ekibim gemiyi yükleyip eve döneceğimiz için çok mutluyuz. Geçişimizin tehlikesiz olacağını ümit ediyoruz. Devletlere ve anlaşmaya inanmamamız için bir sebebimiz yok. Bu güzel. Ukraynalılara inanıyorum ve her şeyin en iyisini diliyorum. 5-6 gün içinde boşaltım noktasına varacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Ukrayna'daki İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Saviano Abreu ise, Ukrayna tahılının sevkiyatının büyük insani öneme sahip olduğunu aktararak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bu girişimi destekledikleri için anlaşmaya katılan ülkelerin yönetimlerine teşekkürlerini dile getirdi.

Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının ardından Ukrayna’nın Çornomorsk, Yuzhne ve Odessa limanlarında tahıl ihracatına yönelik çalışmalar başlatılmıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • Tecrübe 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden afrika ülkelerine değilde lübnan lübnan üzerinden avrpaya amerika ya hizmet edilirse kemalin ekmeğine yağ sürülmüş olur
    Cevapla
  • OLGUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlarına başarı kat Türkiye gücüne güç kat ve kükre....
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu geminin son durağı neresi? Dün de ülke adı Lübnan, şehir adı ise Trablus ( Libya'nın başkenti) olarak geçti haberlerde (TRT Haber). Bugün ülke adı yine Lübnan ama şehir Tripoli (Libya'nin başkenti) yazılmış. Gemi Lübnan'a mı yoksa Libya'ya mı gidiyor? Geminin hareketi bile TR için büyük bir siyasi başarı . Sinek mertebesindeki bu hatayı ďüzeltmek gerek ki mideler bulanmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki