Rus kadınların Putin'e karşı önlemi gündem oldu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat'tan beri devam ederken Putin seferberlik ilan etti. Putin'in açıklamasından sonra askerlik yaşı tutan erkekler ülkeden kaçmaya çalışırken kadınlardan da bir açıklama geldi.

Rus kadınların Putin'e karşı önlemi gündem oldu
Rus kadınların Putin'e karşı önlemi gündem oldu
GİRİŞ 24.09.2022 02:48 GÜNCELLEME 24.09.2022 02:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün sürpriz bir kararla kısmi seferberlik ilan ederek savaşın uzayacağının sinyalini verdi. Rus lider Putin’in bu açıklamalarından sonra ise yaşı askerliğe uygun olan erkekler arasında panik yaşandı.

Rusya’nın kara sınırlarında yoğunluk oluştu.

Rusya'dan Antalya'ya son bilet 202 bin TL'ye satıldıRusya'dan Antalya'ya son bilet 202 bin TL'ye satıldı

Çok sayıda erkek havalimanlarına akın ederken Moğolistan, Finlandiya ve Gürcistan kara sınırlarında uzun kuyruklar oluştu. Yüzlerce otomobil uzun kuyruklar oluştururken havalimanında da izdiham yaşandı. Askere gitmek istemeyen erkekler ülkeden çıkmanın yolunu ararken İngiliz medyasından şaşırtıcı bir iddia geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Rus kadınların eşlerinin askere gitmemesi için harekete geçtiğini yazdı. Gazete, Rus kadınların eşlerinin kol ve bacaklarını kırmaya yönelik açıklama ve tehditlerde bulunduğunu söyledi. İddiaya göre erkeklerin askerlik görevine alınamaması için kadınların eşleri ve partnerlerinin kemiklerini kıracaklarını yönünde söylemleri olduğu kaydedildi. Sosyal medyada kadınlar, savaşın bitmesi için kemikleri kıracaklarını söyledi.

Öte yandan arama motoru Google’ın arama analizinde de Putin’in konuşmasından bir saat sonra, “Evde kol nasıl kırılır” şeklindeki aramalarda bir artış gözlendiği belirtildi.

Öte yandan Rus medya kuruluşu RBK, Ruslardan vize istemeyen Türkiye, Ermenistan ve Gürcistan gibi ülkelere uçak biletlerinin tükendiğini ve devlete ait havayolu şirketi Aeroflot’ta müsait uçuş olmadığını aktardı. Demiryoluna ait internet sitesinin de yoğun trafik sebebiyle çöktüğü belirtildi.

KREMLİN’DEN YALANLAMA GELDİ

Bugün Kremlin’den de konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kremlin tarafından yapılan ve uluslararası haber ajanslarının son dakika gelişmesi” şeklinde servis ettiği açıklamalarda, batı medyasında çıkan bu haberlerin abartıldığı ve gerçekte böyle bir kalabalığın olmadığı öne sürüldü.

KAYNAK: DAİLY MAİL
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bizde bir seferberlik olsa hangi gruplar yurtdışına kaçar? Ben cevap vereyim tüm Allahsız dinsiz imansız zevk ve sefaya düşkün vatan bayrak bilmez guruh daha birşey söylenmez onlar kendilerini biliyor 15 temmuzda banka matiğe koşanlar başta
    Cevapla
  • ahlak sızlar 1 yıl önce Şikayet Et
    bir Antalya lı olarak bu ahlaksızlar buraya geldikçe haya edep bitiyor def olsunlar
    Cevapla
  • Adil düzen* 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye sahip çıkıyoruz arkadaş putin ülkesindeki muhaliflerden kurtulmuş derdi bizemi düştü gönderin avrupa ülkelerine zaten iltica hakkı tanıyorlarmış Türkiyede göçmen krizi hakikaten dert olacak gözüküyor!!!
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz medyası ise koca bir yalan.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya turizmi acilen gözden geçirilmesi gerek. Antalya turizmi zıvanadan çıktı bilesiniz. Bu gidişat gidişat değil. Biz Allah'ın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur diye mücadele ederken Küfür turizmi şeytanın, azgın nefislerin pazarını yayıyor. Bunun bedeli ağır olur. Allah'a cc bunun hesabını nasıl veririz? Alkol içki satılmayan market azınlıkta. Tesettür azınlıkta. Bu şekilde herkes tehlikede olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    putin icindeki vatansizlari temizledi cok akkillica taktik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!