Avrupa Birliği'nden İsrail'e tepki: Adalete teslim edilmeli

Avrupa Birliği, 7 yaşındaki Filistinli Reyyan Süleyman'ın ölümüne ilişkin İsrail makamlarına hızlı ve kapsamlı şekilde soruşturma başlatması ve failleri adalete teslim etmesi çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği'nden İsrail'e tepki: Adalete teslim edilmeli
Avrupa Birliği'nden İsrail'e tepki: Adalete teslim edilmeli
GİRİŞ 01.10.2022 09:08 GÜNCELLEME 01.10.2022 09:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AB Filistin Toprakları Ofisinin sosyal medya hesabı Twitter'dan, İsrail askerlerinden kaçarken yüksek bir yerden düşerek dün hayatını kaybeden 7 yaşındaki Filistinli Reyyan Süleyman'a ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da baskınları sırasında Süleyman'ın trajik ölümüyle şok yaşadık. Ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanılırken, uluslararası hukuka göre çocukların "özel koruma" hakkına sahip olduğu vurgulandı.

İsrail askerlerinden kaçarken vefat eden Filistinli çocuk defnedildiİsrail askerlerinden kaçarken vefat eden Filistinli çocuk defnedildi

Filistinli çocuk, İsrail askerlerinden kaçarken yüksekten düşerek hayatını kaybettiFilistinli çocuk, İsrail askerlerinden kaçarken yüksekten düşerek hayatını kaybetti

Açıklamada ayrıca, "İsrail makamları, failleri adalete teslim etmek için bu olayı hızlı ve kapsamlı bir şekilde soruşturmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinden kaçarken yüksek bir yerden düştüğü ifade edilen 7 yaşındaki Filistinli Reyyan Süleyman'ın, kaldırıldığı Beyt Cala Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıklamıştı.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’ya sık sık baskınlar düzenlemesi bölgedeki gerginliği giderek artırıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığının raporlarına göre, İsrail güçleri yıl başından bu yana Batı Şeria’da yüzden fazla Filistinliyi öldürdü.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 6
  • hak.. 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte osmanlı ya küfreden zihniyet yüzünden bu kafirler yüz buluyor
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hesabını vermeliler. BM nezdinde girişimde bulunulmalıdır. Bende BM bir şey çıkmayacağını biliyorum ancak BM tutanaklarında itrail aleyhine ne kadar çok dosya olursa o kadar iyi olur.
    Cevapla
  • İsmayil 1 yıl önce Şikayet Et
    siyonistler..hahamlarının talimatıyla müslüman kanı dökmek helaldir..hele hele müslüman cocuk öldürmek.onlaracennetin kapıları ardına kadar açılır..diye telkinde bulunuyorlar..hala filistinli çocukları kaçırıp iğneli fıçı ayini yapıyorlar katil sürüsü....
    Cevapla
  • Engin Bahadır 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun oynamaya devam ediyor abdisrail it iti ısırmaz
    Cevapla
  • Adige 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda derhal yerine getirirler. Sizi kim takıyor ki, İsrail taksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak