Fransa: Türkiye, PKK ile Kürt toplumu arasında ayırım yapmalı

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) gibi PKK'yı terör örgütü olarak gördüğünü belirtirken, Ankara'ya "PKK ve Kürt toplumu arasında ayırım yapma" çağrısında bulundu.

GİRİŞ 30.12.2022 15:15 GÜNCELLEME 30.12.2022 16:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişlerileri Bakanlığı, Bakan Catherine Colanna'nın perşembe günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Buna göre Colonna, PKK'nın AB'nin terör listesinde olduğunu hatırlattı ve şiddet ile bağlantılı olmayan Kürt hareketleriyle PKK arasında ayırım yapılması gerektiğini kaydetti.

Fransız medyası, Paris'teki saldırıyı Türkiye'ye yıkmaya çalıştıFransız medyası, Paris'teki saldırıyı Türkiye'ye yıkmaya çalıştı

Uzmanların ortak görüşü: Terör bumerangı Fransa'yı vuruyor! Uzmanların ortak görüşü: Terör bumerangı Fransa'yı vuruyor!

40 yıldır PKK'yı finanse eden Fransa'nın terör diyeti: Paris40 yıldır PKK'yı finanse eden Fransa'nın terör diyeti: Paris

Fransız bakan görüşmede, ülkesinin ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğüne gösterdiği bağlılığa da vurgu yaptı.

Paris'te 23 Aralık'ta gerçekleşen ve üç kişininin ırkçı olduğunu kabul eden bir saldırgan tarafından öldürülmesini "iğrenç" olarak niteleyen Fransız bakan, Çavuşoğlu'na ülkedeki Türk temsilciliklerinin ve Kürt toplumunun bulunduğu mekanların güvenliğinin sağlanması için ilave önlemler alındığı güvencesinde bulundu.

Terör örgütü PKK yanlıları Paris'i karıştırdı! Polise saldırdılarTerör örgütü PKK yanlıları Paris'i karıştırdı! Polise saldırdılar

Terör örgütü PKK yanlıları Paris'i savaş alanına çevirdiTerör örgütü PKK yanlıları Paris'i savaş alanına çevirdi

PKK sempatizanları Paris'te polisle çatıştı! PKK sempatizanları Paris'te polisle çatıştı!

ANKARA'DAN PARİS'E SERT TEPKİ

Çavuşoğlu, bu telefon görüşmesinde saldırının ardından Fransa'da PKK tarafından Türkiye aleyhine gerçekleştirilen propaganda çalışmalarını kınamış ve Paris'ten bu konuda önlem almasını istemişti.

Fransız siyasetçilerin, AB tarafından terör örgütü ilan edilen PKK'nın bayrakları altında çektirdiği fotoğrafları eleştiren Çavuşoğlu, bu tür bir propagandaya izin verilmemesi gerektiğini vurgulamıştı.

Fransız vekil kendi polisini suçladı!Fransız vekil kendi polisini suçladı!

Türkiye, ayrıca konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirmek için Ankara'da Fransız Büyükelçisi Herve Magro'yu Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

Fransız bakanın, Paris'i yakıp yıkan PKK sempatizanlarını "Kürt toplumu" olarak lanse edip PKK'yı kınamaması dikkat çekti.

Bu açıklamayı, Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye yaptığı her operasyonu "Kürtlere saldırı" diye yaygara koparan Fransa'nın yapması da manidar oldu.

KAYNAK: EURONEWS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 41
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk eskidi..şimdi moda pyd
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransız!!!! işte ne olacak
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    biz ayirali çok oldu müslüman Kürtlerle kardeşiz ama sizin kardeşimiz Ermeni PKK ile sonuncusunun boğazini kesene kadar dusmaniz
    Cevapla
  • Aslı gibi. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürt ayrı PKK ayrı..her Kürt PKK değil her PKK 'lı da Kürt değil.. PKK Ermeni yunan ne ararsan vardır..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asalayı, PKK yı kuranlar bunlar biz kimden ne bekliyoruz. Bizim ivedi olarak yurt dışında Türkiyenin propagandasını yapacak oluşumlar kurmamız gerekiyor. Hep savunma ile olmuyor. Düşman son 300 yıldır hep aynı oyunu oynuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...