İsrail'den Şam Havalimanı'na hava saldırısı

Son dakika... Beşşar Esed rejimi, Şam Havalimanı'na İsrail tarafından hava saldırısı gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Saldırıda iki rejim askerinin öldüğü savunulan haberde, havalimanının ise hizmet dışı kaldığı öne sürüldü.

İsrail'den Şam Havalimanı'na hava saldırısı
İsrail'den Şam Havalimanı'na hava saldırısı
GİRİŞ 02.01.2023 09:52 GÜNCELLEME 02.01.2023 09:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in yerel saatle 02.00 sularında Şam Havalimanı'na hava saldırısı düzenlediği iddia edildi.

Saldırıda iki rejim askerinin öldüğü savunulan haberde, havalimanının ise hizmet dışı kaldığı öne sürüldü.

Başkent Şam ve kırsalındaki bölgelerde, rejim ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızlarının emrindeki terörist grupların ve özellikle Lübnan Hizbullah'ı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

Esed rejimi, 20 Aralık'ta da İsrail güçlerinin Şam'a saldırı gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.

İsrailli yetkililer, genel olarak Suriye topraklarına düzenlenen saldırılar konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Israilin Suriyede isi ne? Israil arkasinda tüm bati alemi var, kimse görmüyor yaptiklarini. Rusyaya saldiran bati israilin 1950 li yillardan beri filistine karsi sürdürdügü savasi dile bile getirmiyor. Filistin topraklarinin neredeyse yüz de doksanini ele geciren israil dünyada en büyük terör debletidir.
    Cevapla
  • Hilmi Gedikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yedi düvelden izin almak zorunda kalıyoruz. Rusya uçaklarımızı sokmuyor. Ama konu israil olunca ne kimseden izin alıyor, ne de kimsenin sesi çıkıyor. Rusya da dahil olmak üzere görün hepsini idare edenin kim olduğunu.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Esad o ülkenin kuklası karşılık veremez abd, nin boyuduruğu altında yarın bizim muhaliflerde seçim kazanırsa aynı sonuç olacak
    Cevapla
  • e.kaymakçı 1 yıl önce Şikayet Et
    hani s 400 gelmişti Rusya'dan turşusunu vuracaksın
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee Esad efendi Türkiye ye kuru sıkı sallarsın hadi İsraile saldır karşılık ver veya arkandaki ağa babaların versin ne oldu ??? Ulan aklınızı başınıza alın Türk silahlı kuvvetlerinin karşısında ne yunan ne siz nede kraliniz duramaz dum düz eder geçeriz.....Türk askerinin savas kabiliyeti dünyada hiçbir orduda yoktur... Türk milleti esareti tatih boyunca kabul etmemiş ve 600 yıl boyunca dünyaya adaletle hukmetmistir ... Osmanlı sancağının dalgalandığı her yerde huzur güven olmuştur... bize dost olan asla zarar görmez düşman olanın sonu bellidir
    Cevapla
  • Mami 1 yıl önce Şikayet Et
    By vatandaş İsrail bizim gemimize de uluslar arası sularda saldırmış 9 vatandaşımızın öldürmüşlerdi. Türkiye ne yapabildi ki küçücük suriye yapabilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!