ABD peş peşe duyurdu! Rusya'dan rest: Batı'nın uydurduğu bahane

ABD, İHA tasarımcısı ve üreticisi şirket ile İran Havacılık ve Uzay Sanayii Örgütünde yönetici pozisyonlarında bulunan 7 kişiye yaptırım uyguladığını açıkladı. ABD'nin kararına ilişkin Rusya'dan açıklama geldi.

ABD peş peşe duyurdu! Rusya'dan rest: Batı'nın uydurduğu bahane
ABD peş peşe duyurdu! Rusya'dan rest: Batı'nın uydurduğu bahane
GİRİŞ 06.01.2023 21:47 GÜNCELLEME 06.01.2023 21:48
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, İran’ın, Rusya'ya, Ukrayna’da kullanmak üzere İHA tedarik etmesine yaptırımla karşılık vermeye devam ediyor.

7 KİŞİ DAHA YAPTIRIM LİSTESİNDE!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD, İHA tasarım ve üretim faaliyetlerinde bulunan İranlı savunma şirketi Kuds Havacılık Sanayii (Quds Aviation Industries) ve İran balistik füze programlarının denetiminden de sorumlu İran Havacılık ve Uzay Sanayii Örgütünde yönetici pozisyonlarında görev yapan 7 kişiyi yaptırım listesine aldı." bilgisi verildi.

Bu adımın, Şahid ve Mujahir serisi İHA’ların Rusya’ya verilmesiyle ilgili eylül ve kasımda alınan yaptırım kararlarının devamı olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İran rejimi, Rusya'ya askeri desteğiyle sadece Ukrayna'daki çatışmayı körüklemekle kalmadı, aynı zamanda BM Güvenlik Konseyinin onayını almadan Rusya’ya İHA sağlayarak Konseyin 2231 sayılı kararını da ihlal etti. İran artık Rusya'nın en büyük askeri destekçisi haline geldi. İran, Rusya'nın Ukrayna'daki sebepsiz savaşına verdiği desteği kesmeli. Bu (İHA) transferleri durdurmak, geciktirmek ve bu faaliyetlerde bulunan aktörlere bedel ödetmek üzere elimizdeki her aracı kullanmaya devam edeceğiz.”

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da bu adımın İran’ın, Rusya’ya Ukrayna ile savaşında füze ve İHA tedarik etmesine karşı atıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yaptırım listesinde yer alanların 6’sının Kuds Havacılık Sanayii şirketinde görevli olduğu ve bunların arasında şirketin yönetim kurulu başkanı ile 4 yönetim kurulu üyesinin bulunduğu kaydedildi.

İran Havacılık ve Uzay Organizasyonu Direktörü Nadir Hun Siavaş’ın da yaptırım listesine alınanlar arasında olduğu belirtildi.

RUSYA'DAN SERT AÇIKLAMA: BATI'NIN UYDURDUĞU BAHANE

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov, Batı’nın Ukrayna savaşında kullanılmak üzere İran’ın insansız hava araçlarını Rusya’ya gönderdiği iddiasıyla ilgili, "Dron iddiası, Batı'nın Viyana görüşmelerini durdurmak için uydurduğu beceriksizce bir bahanesi" dedi.

Rusya’nın BM Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov, Rusya'nın İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) arasında yakında Tahran'da yapılması planlanan müzakereleri desteklediğini bildirdi.

Ulyanov sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde Tahran'da yapılması planlanan IAEA ve İran müzakerelerini memnuniyetle karşılıyoruz. İstişareler sırasında hiç kimse büyük bir gelişme beklememeli. İddia edilen insansız hava aracı tedariki Viyana görüşmelerini durdurmak için Batı'nın uydurduğu beceriksiz bir bahane" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd üretip istediğine satınca laf yok Başkası üretip satınca Abd işine gelmeyince hemen kara liste
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey abd ey. Rusya ve destekçileri her şeyi görün artık hepsi zalim devletler sömürücü devletler
    Cevapla
  • Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Amarika büyük şeytanmış ne oldu iran amerikaya düşmanmış molla rejimi iş birliği devam ediyor.
    Cevapla
  • Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün devletler paralarını abd hazinesinden çekmeliler yoksa yaptırım ayağına hepsine el koyacaklar, getirin paraları turkiyeye
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya tırlarca silahı gönderen kim,kime karşı deaşı geç.Katil abd ve diğer Avrupa ülkelerinin yüzünden binlerce vatan evladı ve masum insanlarını kaybetti bu ülke.ABD nin yapmak istediği işi kızıştırmak putinin sonunda kimyasal silah kullanması.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları için sayı belli oldu!
İran'dan ateşkes açıklaması