Finlandiya'da PKK yandaşlarından Türkiye karşıtı gösteri

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, toplanan terör örgütü YPG/PKK yandaşları Narinkkatori Meydanı'nda Türkiye aleyhine gösteri yaptı.

Finlandiya'da PKK yandaşlarından Türkiye karşıtı gösteri
Finlandiya'da PKK yandaşlarından Türkiye karşıtı gösteri
GİRİŞ 10.01.2023 02:18 GÜNCELLEME 10.01.2023 02:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, toplanan terör örgütü YPG/PKK yandaşları  Narinkkatori Meydanı'nda Türkiye aleyhine gösteri yaptı.

"PKK GİBİ ÖRGÜT VE ÜYELERİ İLİŞKİLERİ ÜLKELER YASALARINA GÖRE YÜRÜTMELİ"

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Dagens Nyheter adlı İsveç gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini engellemeye devam etmesinin ittifakın "güvenilirliğine zarar verdiğini" söylemişti.

Haavisto şu ifadeleri kullanmıştı:

PKK'nın Finlandiya, İsveç ve tüm Avrupa'da bir terör örgütü olduğunu ancak bu tür örgütler ve üyeleri ile ilişkilerini yasalara göre yürütmenin çok önemli olduğunu söyleyen Fin Bakan, Finlandiya'da Türkiye meselesinin ele alınışına yönelik çok fazla eleştiri olmadığını, ancak Türkiye'nin insan hakları ve güvenlik sorunun dikkate alınmasına ilişkin bir tartışma olduğunu sözlerine ekledi. 

İsveç ve Finlandiya'nın terörle mücadele konusunda "büyük ölçüde Avrupa çizgisini takip ettiğine" inanan Haavisto, "Finlandiya'da terörist faaliyetlere katılım suç olarak kabul edilmiştir. İsveç'te de bu yıl yürürlüğe giren bir anayasa değişikliği ile terör örgütlerine katılımın suç sayılması mümkün hale gelmiştir" dedi.

Bakan ayrıca "Terörle mücadele konusunda Türkiye'den gelen eleştiriler diğer birçok Avrupa ülkesi için de geçerli" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 6
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hersey ortada nato uyeligine hazir deyil bunlar odevleri zayif
    Cevapla
  • Nazif 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizler Hırtlığa devam edin o cici dedikleriniz sizi sokmaya başlayınca görüşeceğiz
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir anlasma yaptik yine her zamanki gibi, tamam dediler imzaladilar. Simdi anlasmaya uymuyurlar. Bunlarin ikiyüz, yüzleri belki daha fazla yüzleri gösterdiler. bunlar böyle. teröre ellibin kurban verdik kac kez ve nezaman bas sagligi dilediler.
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman NATO yerine teröristler korusun sizi, hem teröre destek verin hemde Mehmetçik den yardım bekleyin... Bu diğer ülkeler içinde geçerli...
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Türkiye düşmanlarının kökü kurusun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi