Rus komutan: Modern tarihte hiç bu kadar şiddetli çatışma yaşamadık

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov Ukrayna'ya tüm Batı'nın yardım ettiğini söyleyerek Rus ordusunun ülkenin modern tarihinde hiç bu kadar şiddetli çatışma yaşamadığını ifade etti.

Rus komutan: Modern tarihte hiç bu kadar şiddetli çatışma yaşamadık
Rus komutan: Modern tarihte hiç bu kadar şiddetli çatışma yaşamadık
GİRİŞ 24.01.2023 10:59 GÜNCELLEME 24.01.2023 12:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Rus ordusuna Ukrayna’daki savaşta neredeyse tüm Batı’nın karşı koyduğunu, ülkenin modern tarihinde hiç bu kadar şiddetli çatışmalar yaşamadığını söyledi. 

TÜM BATI BİZE KARŞI

Gerasimov, “Modern Rusya hiçbir zaman bu kadar yüksek düzeyde ve yoğunlukta çatışmalar yaşamadı. Ülkemize ve ordumuza bugün neredeyse tüm kolektif Batı karşı koyuyor” ifadelerini kullandı.

Durumu istikrara kavuşturmak, yeni bölgeleri korumak ve taarruza geçmek için kısmi seferberlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Genelkurmay Başkanı, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra böyle adımların atılmadığını anımsattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in belirlediği hedeflere ulaşmak için gereken tedbirleri aldıklarını kaydeden Gerasimov, mevcut askeri tehditler dikkate alınarak Rusya’nın güvenliğini sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

7. ASKERİ DESTEK PAKETİNE ONAY

 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, AB ülkelerinin Ukrayna’ya 7’inci askeri destek paketi üzerinde anlaştığını belirtti.

49 MİLYAR EUROLUK DESTEK

 Borrell, AB yardımlarının 500 milyon euro ek bütçe ile toplamda 49 milyar euroluk bir AB desteği düzeyine ulaşıldığını söyledi. Bu yardımlarla AB’nin Ukrayna’ya en çok fon sağlayan yapı olduğunu belirten Borrell, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve kendini savunma haklarına bağlı kaldıklarını ancak Rusya’nın bugüne kadar dürüst ve yaşanabilir bir barış yaklaşımda bulunmadığını söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yunanistana cephe açmayacağız!bırakın onlar bize karşı açsın o zaman hem haklı hem güçlü oluruz
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan diyor bir cephede Yunanistana biz açalım. Üstten Rusya alttan biz tüm batıya diz çöktürelim. Gör o zaman nasıl ayaklarımıza kapanıyorlar.
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya bu gidişle yıkılır türkler gün yüzü görür biraz.
    Cevapla
  • yandım ali 1 yıl önce Şikayet Et
    yiyin bir birinizi çoluk çocuktan yaşlılardan kadınlardan uzak durun yeter egolarınızı sonsuza kadar tatmin edebilirsiniz bizim için hiç bir sıkıntı yok savaşanın ikiside küffar olunca...
    Cevapla
  • Orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla bir zamanlar tüm batıyı yanınıza alarak çatalcaya kadar geldiniz. Donanmamızı yaktınız, yunanistanı bizden kopardınız, kırımı elimizden aldınız... Doğu anadoluda yapmadık soykırım bırakmadınız. Bire birde osmanlıyı hiç yenemediniz ama özellikle ingiliz ve fransızlarla bir olarak bize kök söktürdünüz... Bin beter olun... Hatta sütüm dürüm sürünün de yine bir damla suyu bizim elimizden için. Bana kalsa onu da vermem...
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusçu solcular ve İrancılar yıllarca Afganistan, Çeçenistan, Suriye gibi yerlerde sözüm ona Cihatçıların(!) ABD ve batı tarafından desteklendiği yalanını parlatıp durdu. Halbuki ABD ve Batı hiç bir müslümana bir mermi bile yardım etmemiştir, aksine katledilmelerine çanak tutmuştur. Ukraynaya yardım ettiler, bakın yardım nasıl oluyormuş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak