Putin, Ermenistan'a giderse tutuklanabilir: Peki Türkiye'de tutuklanabilir mi?

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Putin'i tutuklama kararı, halihazırda gergin olan Rusya-Ermenistan hattı daha da gerebilir. Moskova yönetimi, UCM kararlarını tanıma aşamasında olan Erivan'ı yaptığı açıklamayla uyardı.

GİRİŞ 28.03.2023 09:57 GÜNCELLEME 28.03.2023 14:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ermenistan arasında son dönemde yaşanan gerilime şimdi de Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tartışması eklendi.

Moskova, Erivan yönetiminden, Rusya lideri Vladimir Putin hakkında tutuklama kararı çıkaran UCM'yle işbirliği yapmasının "çok kötü sonuçları" olacağı uyarısında bulundu.

UCM'nin Ukrayna'dan Rusya'ya gönderilen yüzlerce çocuk nedeniyle savaş suçu işlemekle suçladığı Putin hakkında yakalama kararı almış, bu adım Moskova'da sert tepkiye yol açmıştı.

Ermenistan da son dönemde UCM'nin taraflarından biri olmaya yeşil ışık yakıyor. Ermenistan Yüksek Mahkemesi, Roma Anlaşması'na onay verirken parlamentonun da anlaşmayı kabul etmesi bekleniyordu. UCM kararı Ermenistan'da geçerli olursa Putin'in bu ülkeye gittiğinde tutuklanması gündemde.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden çarpıcı Putin açıklaması: Ömür boyu geçerliUluslararası Ceza Mahkemesi'nden çarpıcı Putin açıklaması: Ömür boyu geçerli

Rusya: Almanya Putin'i tutuklarsa, bunu savaş ilanı sayarızRusya: Almanya Putin'i tutuklarsa, bunu savaş ilanı sayarız

Putin tutuklanabilir mi?Putin tutuklanabilir mi?

"İKİLİ İLİŞKİLERE BÜYÜK ZARAR VERİR"

Rusya, Ermenistan'ın planını "kabul edilemez" olarak niteledi ve Erivan'a sert uyarıda bulundu. Açıklamada, Ermenistan'ın UCM kararlarının tanımasının "ikili ilişkilerde yıkıcı sonuçlara yol açacağı" kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, "Moskova, Erivan'ın UCM'nin Roma Anlaşması'nı tanıma planlarını kabul edilemez buluyor" dedi.

Rusya'nın geleneksel müttefikleri arasında yer alan eski Sovyet ülkesi Ermenistan, Ukrayna'daki işgale tepki gösteren ülkeler arasında yer almıştı.

İki ülke ilişkileri son dönemde Azerbaycan'la barış anlaşması sonrası yaşanan tartışmalar nedeniyle de gergin. Ermenistan, Azerbaycan ile yaşanan Dağlık Karabağ savaşı sonrasında, Rusya'nın arabulucu olduğu anlaşmanın uygulanmasında yeteri kadar çaba harcamadığını savunuyor.

TÜRKİYE ANLAŞMANIN TARAFI DEĞİL

Erivan'ın UCM kararlarını tanırsa, Putin'in seyahat planları değişecek.

Rus liderin bu sene gidebileceği ülkeler arasında Türkiye ve Güney Afrika da bulunuyor.

Türkiye, Roma Anlaşması'nın bir tarafı değil ancak Güney Afrika taraf.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE, HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    45 yıldır pkk köyleri yaktı bebekleri öldürdü şimdi abd AB teröristlere madalya veriyor silah yığıyor sınırımızda bunlar ne bunlar kendilerinin iyi çocukları
    Cevapla
  • Rizeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Birçok terörist avrupa ve abd de kol gezerken tutuklanmıyor da putin mi ülkemizde tutuklanacakmış akla ziyan güldürmeyin bizi
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    PUTIN DE,ögrendi ermenilerin ne kalleş oldugunu!Rusyadan kopup,AB'ye ve Nato ya,girmek.Eee,rusya tarih boyunca bu halka yardim etmedimi?Osmanlida yaptiklarini,şimdi ruslara yapiyorlar...sırtından hançer lemek.
    Cevapla
  • ugur 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin hoşgeldin , misafir nasıl karşılanır tüm dünya ya gösterelim .
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize dost olan dostumuzdur buyur gel misafirimiz ol bize misafir geleni kimse bizden alamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı