Rusya'dan Norveç'e sert tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Norveç’in 15 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına sert karşılık vereceklerini belirtti.

Rusya'dan Norveç'e sert tepki!
Rusya'dan Norveç'e sert tepki!
GİRİŞ 14.04.2023 22:57 GÜNCELLEME 14.04.2023 22:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zaharova’nın yazılı açıklamasında, “Rusya-Norveç temaslarına büyük darbe indirildi. Norveç, Rusya’ya düşman ülke statüsünü giderek daha çok doğruluyor. Bu eylemler bizim açımızdan cevapsız kalmayacak, sert karşılık uygulayacağız” ifadesine yer verildi.

Rusya’nın atmayı planladığı karşı adımları açıklamayan Zaharova, Norveç’in Rus diplomatları sınır dışı etme kararı için “düşmanlığı bilerek tırmandırma” nitelendirmesinde bulundu.

Norveç Dışişleri Bakanlığı dün ülkede faaliyet gösteren 15 Rus diplomatı sınır dışı etme kararının alındığını duyurmuştu. Sınır dışı edilen Rusların “istihbarat subayları” olduğu iddia edilmişti.

Norveç Polis Güvenlik Servisi (PST) Karşı İstihbarat Birimi Başkanı Inger Haugland, Rus diplomatların “sinyal keşfi yaptığını, bilgi kaynakları aradığını ve diplomasi alakası olmayan bir dizi başka eylemlerde bulunduğunu” savunmuştu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Putin 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya misillemesi:"bundan böyle ton balığı almiyacaz Norveçten"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi