Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

Alman Hükûmet Sözcüsü Steffen Hebestreit yazılı açıklamasında, görüşmede Ukrayna'daki siyasi, askeri ve insani durumun ele alındığı belirtildi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
GİRİŞ 30.05.2023 21:47 GÜNCELLEME 30.05.2023 21:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Açıklamada, Şansölye Scholz'un, Rusya'nın Ukrayna'daki sivil hedeflere yönelik son hava saldırılarını kınadığı ve Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna ile dayanışmasını bir kez daha yinelediği ifade edildi.

Scholz'un görüşmede Almanya'nın Avrupalı ve uluslararası ortaklarla yakın eş güdüm içinde askeri destek dahil Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirttiği vurgulandı.

Zelenskiy ise Ukrayna kentlerine ve kritik altyapıya yönelik son Rus hava saldırıları hakkında bilgi vererek Alman hükûmetine, özellikle Ukrayna hava savunmasını güçlendirmeye yönelik askeri desteği için teşekkür etti.

İki lider, özellikle barışçıl bir çözüme genel destek sağlamak amacıyla yapıcı istişareleri sürdürme ve yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

UKRAYNA'YA YOĞUN İHA SALDIRI

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, Rusların dün gece başkent Kiev'e insansız hava araçlarıyla (İHA) yoğun saldırı düzenlediklerini bildirmişti. Popko, Rus ordusunun Kiev'e son 24 saatte 3 kez yoğun hava saldırı gerçekleştirdiğini, Kiev hava sahasında 20'den fazla İHA'nın imha edildiğini aktarmıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Almanya kaşiniyor mu?Rusya ya,karşi Ukraynaya yaptigi askeri ve maddi ,yardimlarinin faturasini zaten ödüyor!Enflasyon %10 belki daha üstünde,hayat pahaliligi almiş başini gidiyor...ABD,Joponya ya iki atom bombasi attiginda dünyanin ,hiçbir yerinden ses gelmedi,yoksa darisi almanlarin başina mi,diyelim!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti