Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar! Danimarka harekete geçiyor

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları önlemek için yasal yollar arayacağını aktardı.

GİRİŞ 30.07.2023 21:28 GÜNCELLEME 31.07.2023 10:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Danimarka ve İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar devam ederken, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları önlemek için yasal yollar arayacağını aktardı.

Rasmussen yaptığı açıklamada, "Yakma olayları, birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen son derece saldırgan ve pervasız eylemlerdir. Bu birkaç kişi, Danimarka toplumunun üzerine inşa edildiği değerleri temsil etmiyor. Danimarka hükümeti bu nedenle, örneğin diğer ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve bunun Danimarka için, özellikle de güvenlik açısından önemli olumsuz sonuçları olabileceği özel durumlara müdahale etme ihtimallerini araştıracak.” dedi.

Rasmussen, bu konuda alınacak tedbirlerin anayasal olarak korunan ifade özgürlüğü çerçevesinde ve Danimarka'da ifade özgürlüğünün çok geniş bir kapsama sahip olduğu gerçeğini değiştirmeyecek şekilde yapılması gerektiğini ileri sürdü.
Danimarka ve İsveç’te aralarında Türkiye Büyükelçiliğinin de bulunduğu çok sayıda ülkenin büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim ateşe verilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • GERÇEK 8 ay önce Şikayet Et
    Bir Osmanlı padişahı olsa sadece tek bir yazı gönderse bu iş bir daha yapılamazdı. Müslümanların sayısının çok ama dağınık olması birlik olamaması küffara cesaret veriyor.
    Cevapla
  • Kamil sezen 8 ay önce Şikayet Et
    İstihbaratımız, bu işi uhulet ve suhuletle çözmeli.
    Cevapla
  • 1903 8 ay önce Şikayet Et
    Birisi çıkıp arabayla birilerini ezmeden yada bir yerleri taramadan çıkarırlar inş.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Lütfen buradan devlet Erkanına sesleniyorum bunlar pkk pyd li teröristen beterdir, aynı şekilde yok edilmelidir Sultan Abdülhamit Han İslam'a yönelik her hareketi engellemiştir neden hiçbir şey yapılmıyor yapılsın ve dünyaya biz yaptık demeliyiz kâfir güç ten anlar iyilikten anlamaz
    Cevapla
  • Vatandaş Süleyman 8 ay önce Şikayet Et
    Yakında isveç sizi kendi kaninizla bogdugumuzda o zaman gereken intikam alınmış olacaktır yüce Hz. Allah'ın c.c. izniyle inşallah âmîn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir