Danimarka, Ukrayna'ya 10 "Leopard 1A5" tankı gönderdi

Danimarka, AB Askeri Yardım Misyonu (EUMAM Ukrayna) kapsamında, Ukrayna’ya 10 adet "Leopard 1A5" tankı yolladı. Söz konusu tanktan 10 adet daha gönderileceği bildirildi.

Danimarka, Ukrayna'ya 10 "Leopard 1A5" tankı gönderdi
Danimarka, Ukrayna'ya 10 "Leopard 1A5" tankı gönderdi
GİRİŞ 08.09.2023 18:21 GÜNCELLEME 08.09.2023 23:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Danimarka Savunma Ordusunun (Forsvaret) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 10 adet "Leopard 1A5" tankının Ukrayna'ya gönderildiği, 10 adet daha gönderilmesi için hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

"SAVUNMA MUHAREBELERİNİ KAZANMAYA YARDIMCI OLACAK"

Danimarka Ordu Komutanlarından Tuğgeneral Gunner Arpe Nielsen, söz konusu tankların Ukraynalılara "savunma muharebelerini kazanmasında yardımcı olacağını" kaydetti.

Danimarka Savunma Bakanı Vekili Troels Lund Poulsen da "Danimarka, Almanya ile Ukrayna'ya yaklaşık 100 tank gönderdi." bilgisini paylaştı.

Poulsen, yaşları sebebiyle bakım yapılması gereken tankların, Ukrayna'ya tedrici olarak teslim edileceğini, Ukrayna askerlerine bu tankları kullanmak için gerekli eğitimin sağlanacağını söyledi.

Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, yaptığı yazılı açıklamada, tankların Alman savunma sanayisinde halen stokta bulunan A5 tipi yeniden üretilmiş tanklar olduğunu belirtmişti.

Ollongren, Hollanda’nın, Almanya ve Danimarka ile yaklaşık 100 Leopard-1 tankı satın alıp Ukrayna'ya teslim edeceğini bildirmişti.

ALMAN ORDUSU, 20 YIL ÖNCE HİZMET DIŞI BIRAKMIŞTI

Leopard 1 ana muhabere tankı İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Alman ordusu için üretilen ilk ana muharebe tankı olma özelliği taşıyor.

Alman ordusu, Leopard 1 tanklarını 20 yıl önce hizmet dışı bırakmıştı ancak dünyanın farklı kıtalarındaki 9 ülke bugün hala bu tankı kullanıyor.

1965'ten 1980'lerin ortasına kadar 4 bin 700 adet üretilen tank yerini daha modern Leopard 2'lere bırakmıştı.

Almanya, 25 Ocak'ta Ukrayna'ya 14 adet Leopard 2 tankı sağlayacağını açıklamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Adem 7 ay önce Şikayet Et
    Ulan biriniz çıkıp savaşı nasıl durdururuz demiyor ukraynalılar sizin adınıza rusya ile çok savaşsın ölsün diye hurda tankları yolluyorsunuz sıkıyorsa kendiniz gidip savaşsanıza
    Cevapla
  • Ayarcı 7 ay önce Şikayet Et
    Hurdaları Ukrayna'ya yolluyorlar... SONRA ver gazı zelenskiye Rusya ya saldırısın...
    Cevapla
  • temel 7 ay önce Şikayet Et
    ya bozuk ya silahsiz olur ve rusya bilgi verilir burda olacak der rusya o gece vurur sonra ukrani borc yazarlar
    Cevapla
  • Bekir 7 ay önce Şikayet Et
    Leopard tanklarının 1960 larda yapılmış modelleri daha sonra modernize edildi ama ise yaramaz Leopardlar in 2A6 modelleri en gelişmişler. Ama günümüz savaşında hava üstünlüğü olmadan tanklar yürüyen tabut demektir
    Cevapla
  • uefa.com 7 ay önce Şikayet Et
    putin bu danimatka almanya bir sağlam ders vermesi lazım...hele danimatka ulan senin etin budun nee..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"