İrlanda Başbakan Yardımcısı İsrail'in Refah'a saldırmasının "vicdansızca" buldu

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, İsrail'in Refah'a saldırı planlarını değerlendirerek, "Refah'a saldırı halihazırda çok kötü olan insani durumu felakete dönüştürecek ve vicdansızca olacaktır." dedi.

İrlanda Başbakan Yardımcısı İsrail'in Refah'a saldırmasının "vicdansızca" buldu
İrlanda Başbakan Yardımcısı İsrail'in Refah'a saldırmasının "vicdansızca" buldu
GİRİŞ 19.02.2024 13:21 GÜNCELLEME 19.02.2024 13:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Başbakan Yardımcısı Martin Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi basına açıklama yaptı.

RUSYA'YA ELEŞTİRİ

Rusya'da geçen hafta bulunduğu cezaevinde öldüğü duyurulan muhalif Aleksey Navalnıy'ın eşi Yuliya Navalnaya'nın toplantıda konuşma yapacağını belirten Martin, Rusya'yı ifade ve toplanma özgürlüğü ile demokratik haklara değer vermeyen ülke olmakla eleştirdi.

Ukrayna'nın da bu şartlar altında yaşamak istemediğini kaydeden Martin, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da toplantıda sunum yapacağını söyledi.

İsrail Refah'ta katliama hazırlanıyorİsrail Refah'ta katliama hazırlanıyor

'VİCDANSIZCA'

Martin, İsrail'in ramazan ayı öncesi Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırma olasılığını değerlendirerek, "Refah'a saldırı halihazırda çok kötü olan insani durumu felakete dönüştürecek ve vicdansızca olacaktır." dedi.

İrlanda’dan İsrail'i çileden çıkaracak adım: İlan ettiler!İrlanda’dan İsrail'i çileden çıkaracak adım: İlan ettiler!

'İNSANİ DEĞİL'

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda İsrail'in Refah'a girmemesi konusunu gündeme getireceğini kaydeden Martin, "Gazze'nin küçük bir köşesine bir milyondan fazla insan yığıldı ve zaten kuzeyden merkeze, merkezden güneye göç ederken çok yoruldular. Gidecek başka yerleri yok. Binlerce çocuk aylardır okula gidemiyor. Travmaları çok büyük. Zaten çok büyük olan bir travmanın üzerine yenisini eklemeyi bir insan nasıl düşünebilir? En basit tabirle hiç insani değil." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yapacağınız israil konsulosluklarını ülkenizde istenmeyen ilan derrk atmanız .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yakında Dünya devletleri lanet lileri temizleyecek
    Cevapla
  • patriot 2 ay önce Şikayet Et
    helal olsun, adam gibi adam, kayil surusu siyonistler, cehennem atesi sizi sabirsizlikla bekliyordur ins....
    Cevapla
  • Kığılı 2 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerinin Liderleri kurban olsun bu İrlandalı dişleriyardımcısına hiç olmazsa erkek gibi çıkıp medya da tüm dünya ülkelerine mesaj veriyorlar. Müslüman liderler ne yapıyor zevk içinde yaşıyor yuh onlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den