Tel Aviv’i titreten gerçek: Hamas’ın tünelleri de askerleri de sapasağlam!

Terör devleti İsrail’e karşı Filistin’in Gazze Şeridi’nde 142 gündür kurtuluş savaşı veren Hamas Teşkilatı’na bağlı Kassam Tugayları’nın askeri başarısı dünya kamuoyunda bir kez daha tescillendi.

GİRİŞ 25.02.2024 21:31 GÜNCELLEME 29.02.2024 10:53
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalara dayanarak, Hamas'ın tünel ağının çoğunluğunun sağlam kaldığını açıkladı.

New York Times haberinde, İsrail'in öngörülebilir gelecekte grubun askeri kapasitesini ortadan kaldırma hedefine ulaşamayacağı belirtildi.

KUZEYDE BİLE 5 BİN MÜCAHİT SAVAŞIYOR

En az 5 bin Hamas savaşçısının hâlâ kuzey Gazze Şeridi’nde olduğu vurgulanan haberde, “Hamas savaşçıları, hâlâ kuzey Gazze’nin yer altı ve yer üstünde, İsrail birliklerine füze fırlatıp, birliklerine saldırı düzenleyecek seviyede aktif olarak varlık gösteriyor.” denildi.

Haberde ayrıca, İsrail rejiminin Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, “Hamas'ı yok etme” hedefinin mevcut duruma göre "anlaşılması zor" olduğuna dikkat çekildi.

SOYKIRIM DESTEKÇİSİ ABD'DE İŞLER TERSİNE DÖNÜYOR... BIDEN’A HAMAS UYARISI

Amerikan NYT, 10 Şubat’ta ise ABD istihbaratının “Hamas” brifingini gündeme taşımıştı. Buna göre İsrail’in Hamas’ı yok etme hedefinin ne kadar gerçekçi olduğu konusunda ABD istihbaratının Biden yönetimine şüphelerini dile getirdiği aktarılmıştı.

ABD istihbaratı: İsrail, Hamas'ı yok etme hedefinden çok uzakABD istihbaratı: İsrail, Hamas'ı yok etme hedefinden çok uzak

İSRAİL’İN SİLAHLARI İSRAİL’İ VURUYOR

NYT, 29 Ocak tarihindeki haberinde, İsrail askerlerinin Gazze’ye abluka uygulamak için kullandığı silahların Hamas’ın eline geçtiğini ve Kassam Tugayları’nın bu silahları dönüştürerek İsrail’e karşı kullandığı bilgisini gündeme taşımıştı.

NYT: Hamas İsrail'i kendi silahları ile vuruyorNYT: Hamas İsrail'i kendi silahları ile vuruyor

İşte İsrail'i derinden sarsan, ABD'nin tavrını sorgulatan Kassam Tugayları'nın Gazze'deki başarılı operasyonlarından bazıları:

Kassam Tugayları'ndan İsrail ordusuna yine aynı tarife!Kassam Tugayları'ndan İsrail ordusuna yine aynı tarife!

Soykırımcı İsrail'den itiraf! Bataklığa saplandılarSoykırımcı İsrail'den itiraf! Bataklığa saplandılar

Kameraya son bakış! İsrail askerini böyle vurdular Kameraya son bakış! İsrail askerini böyle vurdular

İsrail askeri Gazze'de silah sesini duyunca röportajı bırakıp kaçtıİsrail askeri Gazze'de silah sesini duyunca röportajı bırakıp kaçtı

Kassam Tugayları tek atışta 10 İsrail askerini vurduğu anları paylaştıKassam Tugayları tek atışta 10 İsrail askerini vurduğu anları paylaştı

  •  

İsrail askerleri tünelde pusuya böyle düşürüldü! Kassam Tugayları saniye saniye yayınladıİsrail askerleri tünelde pusuya böyle düşürüldü! Kassam Tugayları saniye saniye yayınladı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 61
  • 544 1 ay önce Şikayet Et
    allah hamasın yardımcısı olsun allaha iman yolunda şerefli savaşanlar rabbimizin izniyle görünmez olarak yenilmezler ama onlara silah vermemek alçaklığın daniskasıdır hamasa israile ticaret gemileri gidecek ama hamasa hiçbirşey verilmeyecek adilmidir ey dünya alçak dinsizleri cehennemi gördüğünüzde iş işten geçecek dinsiz firavunlar iyiki cehennem var hamdolsun alemlerin tek rabbine
    Cevapla
  • Polat 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas ile siyonist israili bir tutmayın cahillikmi şeytanlıkmı yapıyirsunuz acaba Hamas Allah için vatanı için namusu için Cihad ediyor siyonist israil ise şeytan için ırz namus düşmanlığı yapıyor zulüm ve işkence yapıyor soykırım yapıyor dahada yazalımmı kelime oyunu oynayan cahillermi şeytanilermi diyeyim acaba
    Cevapla
  • Bozkurt 2 ay önce Şikayet Et
    Ramazan ayında şeytanlar bağlanıyor.İsrailin en büyük istihbarat ağı şeytanlardir.O yüzden Ramazan ayında ateşkes yapmak istiyorlar.Ramazanda şeytanlar bağlanıp İsraile istihbarat yapamayacağı için büyük ihtimalle Hamas Ramazan ayında İsraile saldıracak İnşaallah.
    Cevapla
  • 06. Yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Kahraman Kassam Tugayları
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi sen bizim onurumuz için savaşan şu yiğitlere zafer nasib eyle. Amin,Amin, amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası