Brezilya: Venezuela'da devlet başkanlığı seçimi 2024'ün ikinci yarısında yapılacak

Brezilya, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, devlet başkanlığı seçiminin 2024'ün ikinci yarısında düzenleneceği taahhüdünde bulunduğunu bildirdi.

Brezilya: Venezuela'da devlet başkanlığı seçimi 2024'ün ikinci yarısında yapılacak
Brezilya: Venezuela'da devlet başkanlığı seçimi 2024'ün ikinci yarısında yapılacak
GİRİŞ 02.03.2024 09:12 GÜNCELLEME 02.03.2024 09:12

Ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler’deki Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) VIII. Zirvesi kapsamında görüşen Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçim konusunu ele aldı.

Brezilya Devlet Başkanlığı basın biriminden yapılan açıklamada, ikili görüşmede Maduro'nun, Lula da Silva'ya ülkesinde devlet başkanlığı seçiminin 2024'ün ikinci yarısında yapılacağı taahhüdünde bulunduğu belirtildi.

Görüşmenin ardından Brezilya televizyonu Globonews'e açıklama yapan Maduro, "Toplantı çok iyi geçti, iki ülke arasındaki ekonomik konuları ele aldık. İşbirliğini daha da güçlendireceğiz." dedi.

Maduro, sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında ise "Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak kalkınma ve diplomatik ilişkilerimizi güçlendirmek için çabamız sürecek." ifadesini kullandı.

CELAC zirvesi sırasında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapan Maduro, Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro ve Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Barcena ile de bir araya geldi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü