ABD Savunma Bakanı: Filistinli sivilleri korumak ahlaki gereklilik

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüşmeden önce Gazze’de sivil kayıpların sayısının çok fazla olduğunu belirterek, "Filistinli sivilleri korumak hem ahlaki bir gereklilik hem de stratejik bir zorunluluktur." dedi.

ABD Savunma Bakanı: Filistinli sivilleri korumak ahlaki gereklilik
ABD Savunma Bakanı: Filistinli sivilleri korumak ahlaki gereklilik
GİRİŞ 26.03.2024 22:12 GÜNCELLEME 26.03.2024 22:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Gallant ve beraberindeki heyet ile Savunma Bakanlığı binasında bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, kapalı toplantıya geçilmeden önce yaptığı konuşmada, amaçlarının İsrail'i ve bölgeyi daha emniyetli kılmak olduğunu savunarak, “Sürekli olarak söylediğim gibi Filistinli sivilleri korumak hem ahlaki bir gereklilik hem de stratejik bir zorunluluktur.” ifadesini kullandı.

"GAZZE BİR İNSANİ FELAKET YAŞIYOR"

Gazze'de sivil kayıpların çok fazla, insani yardımın çok az olduğunu belirten Austin, "Gazze bir insanı felaket yaşıyor ve durum daha da kötüleşiyor. Açlığın önlenmesi için yardımların acilen artırılmasına ihtiyacımız var ve deniz yoluyla geçici bir insani koridor açma çalışmalarımız buna yardımcı olacak. Ancak asıl önemli olan hala kara yoluyla yapılan yardım dağıtımını genişletmektir." dedi.

AUSTİN 1.5 MİLYON SİVİLİN HAYATINI DÜŞÜNDÜKLERİNİ İDDİA ETTİ

Toplantıda, İsrailli mevkidaşı ile Gazze'deki insanı krizin acil bir şekilde nasıl hafifletebileceği konusunu tartışacaklarını belirten Austin, Refah'taki 1,5 milyon Filistinli sivilin güvenliğinin de ABD için en önemli önceliklerden biri olduğunu öne sürdü.

Austin, İsrail ile Hamas’ın yenilgiye uğratılması hedeflerini paylaşmaya devam ettiklerini de kaydederek, bu nedenle Hamas unsurlarını hedef almak için toplantıda alternatif yaklaşımları da ele alacaklarını dile getirdi.

Çatışma sona erdikten sonra İsrail'in güvenliği için plan yapılmasının önemine işaret eden Austin, Gazze’nin istikrara kavuşturulması için bölgesel ortaklar ve Filistin yönetimi ile yenilenmiş işbirliği çalışmaları da dahil olmak üzere iki devletli çözüm yolunda ilerlemek gerektiğini kaydetti.

İSRAİL SOYKIRIMA DEVAM EDECEK!

İsrail Savunma Bakanı Gallant da ABD tarafı ile Gazze’de Hamas’ın yok edilmesi ve İsrailli rehinelerin kurtarılmasını tartışacaklarını belirterek, "Rehineler meselesi ve Hamas'ın pozisyonları konusundaki müzakereler, askeri ve diplomatik çabalarımızda el ele vermemizi ve Hamas üzerindeki baskıyı artırmamızı gerektiriyor." diye konuştu.

Gallant, konuşmasında İsrail’in kuzey sınırında artan tehditlere de değinerek, toplantıda ayrıca İsrail'in askeri üstünlüğünü ve yeteneklerini güvence altına alacak stratejik konuları ve önemli işbirliğini de ele alacaklarını aktardı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    adi gevurlar her lafınız yalan
    Cevapla
  • Ttyjjk 1 ay önce Şikayet Et
    Defol adi cehennem köpekleri. Geberin domuz surulerisiniz. Hepinizi gomecegiz bi gun
    Cevapla
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Aklinizami geldi zionist seytanlar beyazlar dedelerinizi kole gibi kullandi simdi bu seytanlarin sozculugunemi soyundun ihanetci seytan
    Cevapla
  • fatih34 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım İslam aleminin ortasında Müslümanları katlediyorlar bizde seyrediyoruz. Vallahide billahi de ALLAH bunun hesabını tüm İslam alemine soracak, Ya RAB sana biz ne diyeceğiz...Müslümanım demeye dilim varmıyor.. Müslümanlar imanını sorgulasın, biz Müslüman değiliz... Müslüman olsak bu böyle olmazdı... Daha doğru dürüst kitabımızı bilmiyoruz.
    Cevapla
  • Semih Acar 1 ay önce Şikayet Et
    Nerede ulan ordularına milyarlarca dolar harcayan müslüman devletler başta Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!
AK Parti'de reform adımları