Putin'in sevgilisinden DEAŞ iddiası

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kız arkadaşı olduğu ifade edilen Mizulina, Rusya'da saldırılar gerçekleştirmek isteyenlerin, okul çağındaki çocukların verilerine erişip yüksek paralar teklif ederek kandırmaya çalıştığını iddia etti.

GİRİŞ 27.03.2024 11:52 GÜNCELLEME 28.03.2024 09:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya geçen hafta başkent Moskova'daki terör saldırısının şokunu atlatmaya çalışırken yeni iddialar ortaya atıldı.

Onlarca insanın yaşamını yitirdiği saldırıyı DEAŞ üstlenirken, son dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte olduğu iddia edilen sosyal medya fenomeni Ekaterina Mizulina açıklamalarda bulundu.

Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda Mizulina, DEAŞ'ın teröristleri nasıl ağına düşürdüğünü söyledi. Son aylarda Putin ile aşk yaşadığına dair birçok iddianın ortaya atıldığı Mizulina, "Rusya'da okula giden çocuklara rüşvet vererek bu tür terör saldırıları yaptırıyorlar." dedi.

Mizulina, yetkililerin terörle mücadele konusunda çok daha sert adımlar atması gerektiğini de söylerken, bazı ekran görüntüleri de paylaştı. Mizulina, "Birçok genç yabancıların kendilerine korkunç tekliflerde bulunduğunu söylüyor. Sızan veritabanından bu çocukların bütün bilgilerine erişebiliyorlar. Çocuklarla iletişime geçen bu hesapların çoğu yeni ve Ukrayna bölgesinde yaratılmış. Provokatörler tarafından gönderilen silahlarla terör saldırısı yapılmasını istiyorlar." dedi.

Medya kuruluşları tarafından doğrulanamayan ekran görüntülerinde bazı kişilerin okul yaşında olduğu tahmin edilen çocuklara 600 bin ruble (yaklaşık 208 bin TL) para teklif ettiği kaydediliyor. Mesajlardan birinde, "Biz Orange isimli AVM'ye 26 Mart'ta bir saldırı düzenliyoruz ve ödülü de 739 bin ruble. Silah ve mühimmat hazır, sen 11'den fazla insanla birlikte bunu gerçekleştireceksin" denildiği görüldü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    DÜNYADA,,, FAİZ SİSTEMİ TAMAMEN YOK EDİLİR ve BÜTÜN ZENGİNLER ZEKAT VE SADAKALARINI TAM VERİRSE. BİR TANE FAKİR KALMAZ.....
    Cevapla
  • Şakir 1 ay önce Şikayet Et
    Hey bayan. Putin ihaneti sevmez kendi sonunu hazırladın senin için yolun sonu gözüktü bence
    Cevapla
  • HACI 1 ay önce Şikayet Et
    Haberi iyi oku. Bayan ihanet mi ediyor putin e tüyomu veriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü