Rusya'da felaket! Putin hükümete resmen talimat verdi! Ürküten bilanço açıklandı

Rusya'nın Orenburg bölgesindeki Orsk şehrinde bir barajın patlaması sonucu oluşan seller nedeniyle su altında kalan ev sayısı 10 bin 550'ye yükseldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, hükümete yeni bir talimat verdi.

Rusya'da felaket! Putin hükümete resmen talimat verdi! Ürküten bilanço açıklandı
Rusya'da felaket! Putin hükümete resmen talimat verdi! Ürküten bilanço açıklandı
GİRİŞ 09.04.2024 20:19 GÜNCELLEME 09.04.2024 20:20
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rusya'da Ural Nehri'nin geçtiği Orenburg bölgesi geçtiğimiz hafta içinde sel altında kaldı. Yükselen su seviyesi sebebiyle Orsk kenti yakınlarındaki bir barajın patladığını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete yeni bir dizi talimat verdi.

SU ALTINDA KALAN EV SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığına göre, ülkenin 37 bölgesindeki 226 yerleşim birimi nehirlerdeki su taşkınlarından etkilendi. Su altında kalan ev sayısı 10 bin 550, bahçe sayısı 19 bin 139, köprü sayısı 160 oldu.

PUTİN YENİ TALİMAT VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün, hükümete seller nedeniyle özel komisyon kurma talimatı verdi.

Sel tehlikesi nedeniyle acil durumun ilan edildiği Kurgan ve Tümen bölgelerinin bazı yerlerinde geçici konaklama merkezleri oluşturuldu ve tahliyeler başladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, su taşkınları yaşanabilecek bölgelerdeki vatandaşları uyarıları ciddiye alma ve tahliye olma çağrısında bulundu.

ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

Rusya'nın Orenburg bölgesindeki Orsk şehrinde bir barajın patlaması nedeniyle ülke sular altında kaldı. Ülkede acil durum ilan edilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Sabri 2 hafta önce Şikayet Et
    Atletik madrit bu maço alırmı. Kaç kaç biter
    Cevapla
  • Ayhan 2 hafta önce Şikayet Et
    Bayram Günü sabah gözlermizi açtığımızda bizim evide su basmış mutfak batmıştı...
    Cevapla
  • Sauna 2 hafta önce Şikayet Et
    Tanrının vardır bir bildiği!!! Boş yere ve enkazı yapmaz.. kim bilir Müslümanlık maskesi altında kimin canını yaktılar.. günahsızlara Allah rahmet eylesin..değerlerinde nasıl biliyorsa öyle yapsın..
    Cevapla
  • Ahmet 33 2 hafta önce Şikayet Et
    Orenburg KAZAK, BAŞKURT, Ve TATAR Türklerinin yaşadığı bölgedir, Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • 53 Rize 2 hafta önce Şikayet Et
    Rusya bizim en güvenilir komşumuzdur osmanlinin çokuşunun akabinde sinir illerimizde Türklere zulüm yapmamiştir Ermeniler ve Yunanlılar gibi hatta ve hatta kurtuluş savaşinda baş komutanımız rahmetli Atatürke çok önemli askeri malzeme desteği vermişlerdir eskiler bilir bunlar unutulmaz unutulmamalı bizler şu an elimizden gelen her imkanı onlar için kullanmalıyız bize bu yakişir
    Cevapla
  • Hadi 2 hafta önce Şikayet Et
    Biraz tarih okuyun be, ayidan post demisler...
    Cevapla
  • Orhan 2 hafta önce Şikayet Et
    Kars ve Erzurum yıllarca Rus işgali altında kaldı. Ruslar Osmanlı'ya karşı savaşan ve Türk köylerine kan kusturan Ermeni çetelere büyük destek verdi. 1917 Bolşevik devriminden sonra Anadolu'dan çekildiler. Kurtuluş Savaşı'nda Kuvayı Milliye'ye çok yardım ettiler. Komşularla iyi ilişkiler kurmakta fayda vardır.
    Cevapla
  • Kenan dk 2 hafta önce Şikayet Et
    Tarihi iyi bir yerden okumamissinTirebolu ya kadar Rus işgali yaşanmıştır. Ve akabinde Ermeni ve pontus Rumları da bu topraklarda katliamlar yapmıştır bir olayı anlamak için sebeb ve sonuçlarını iyi analiz etmen lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!