İsrail ve GKRY'den ortak tatbikat!

İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hava kuvvetleri, İran'a yönelik olası bir saldırıyı simüle eden ortak tatbikat gerçekleştirdi.

İsrail ve GKRY'den ortak tatbikat!
İsrail ve GKRY'den ortak tatbikat!
GİRİŞ 12.04.2024 04:21 GÜNCELLEME 12.04.2024 04:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İsrail ordu radyosunun haberine göre, tatbikat son birkaç gün içinde yapıldı.

HEDEF İRAN

Haberde, "Tatbikat, İran'a yönelik bir saldırı üzerinde çalışmak için tasarlandı." ifadeleri kullanıldı.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi ve Lübnan'daki saldırılarla meşgul olması nedeniyle 6 ay önce tüm tatbikatları askıya aldığı ancak Tahran'ın tehditleri gölgesinde tatbikatlara yakın zamanda yeniden başladığı kaydedildi.

İsrail, İran'ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2’si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

İran'dan İsrail'e saldırı hazırlığı iddiası: 'Her an gerçekleşebilir'İran'dan İsrail'e saldırı hazırlığı iddiası: "Her an gerçekleşebilir"

ABD Başkanı Biden'dan olası savaşta İran'a İsrail uyarısıABD Başkanı Biden'dan olası savaşta İran'a İsrail uyarısı

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 10 Nisan'da X platformundan yaptığı paylaşımda, İran topraklarından İsrail'e saldırı düzenlenmesi halinde İran'ı hedef alacaklarını kaydetmişti.

ABD Başkanı Joe Biden da yine 10 Nisan'daki açıklamasında, olası bir İran tehdidine karşı İsrail'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da bugün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "İran ile onun bölgedeki vekil örgütlerinin tehditleri karşısında" İsrail'e tam destek verdiklerini ve Tel Aviv'in yanında olduklarını iletmişti.

ABD'den yayın yapan Axios internet sitesinin 2 İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın, İran'ın, İsrail'e yönelik saldırı tehditlerini ele almak için bugün İsrail'i ziyaret edeceği belirtilmişti.

İsrail savaş kabinesinin de Hamas'la ateşkes ve esir takası ile İran'ın olası misilleme saldırısı gündemiyle bugün yerel saatle 19.30'da toplanacağı bildirilmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Yemen haric butun kilifi musluman gorunen ulkeler satilmis baska turkiye lak lak konusuyor gerisi hava
    Cevapla
  • Antepli.v 2 hafta önce Şikayet Et
    Reisin bu ülkenin geleceyi için mutlak surette kıtalararası Füzeleri Geliştirip hizmete alınmasını hizlandirmasidir dünyada gidişat Iyiye gitmiyor attık savunmada belli Noktaya gelindi .yoğunluk donanmaya ve uzun menzilli füzelere verilmeli bu gün ısrailde Iran tedirginliği var nedeni iranin Doğruda israili vuracak füzelere Sahip olması vurur vurmaz o ayrı Israil tedirgin
    Cevapla
  • Bartu 2 hafta önce Şikayet Et
    Aşağılık Rus ve onun kuklası eset iti , bize Suriye husunda havlamayı ihmal etmezken ,siyonist aşağılığın da aşağısı israil,müttefikleri alçak İran’ın diplomatik konutu havaya uçuruyor, gıkları çıkmıyor!?.Bunların ortak düşmanı biziz ve tiyatro oynuyorlar!Oyunları başlarına geçsin,İnşaallah..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Biz de derhal tatbikata baslamamiz lazim, butun musluman ulkelerle
    Cevapla
  • Eceli yaklaştı 2 hafta önce Şikayet Et
    Yalan aklı sıra bize mesaj derhal orda sihalarla tatbikat yapılmalı bu siyonisler cami duvarına işiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"