ABD'den İsrail'e iki kötü haber: Bir uyarı da İran'a

ABD, İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir misilleme saldırısına katılmayacağını Tel Aviv'e bildirdi. Washington yönetimi ayrıca, hem İsrail'e hem de İran'a uyarıda bulunarak, daha geniş çaplı bir saldırıdan kaçınmalarını istedi.

GİRİŞ 15.04.2024 09:38 GÜNCELLEME 15.04.2024 10:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, İsrail'e, ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir misilleme saldırısına katılmayacağını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'i vereceği tepkiyi "dikkatlice" değerlendirmeye çağırdı.

ABD basınına konuşan üst düzey yetkili, Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, İran'ın saldırısına nasıl karşılık vereceği konusunda "çok dikkatli ve stratejik düşünmesini" söylediğini aktardı.

Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de İsrail'e daha geniş bir çatışmadan kaçınılmasını açıkça belirttiğini tekrarladı. Üst düzey yönetici de aynı mesajın diplomatik kanallar aracılığıyla İran'a da iletildiğini söyledi.

Söz konusu yetkili, Beyaz Saray'ın İsrail'e, İran'a ciddi bir karşılık verilmesine karşı uyarıda bulunup bulunmadığına açıklık getirmedi ancak "bunun İsraillilerin yapması gereken bir hesaplama olduğunu" söylemekle yetindi.

Fakat hem Kirby hem de söz konusu yetkili isim, ABD'nin İsrail'i savunmaya devam edeceğini ancak İsrail'in herhangi bir misilleme yanıtına katılmayı reddettiğini söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İran Siyonistlerin uşağı zaten
    Cevapla
  • Ayarcı 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD nin öz evladı, İsrail... üvey evladı İran dır... Arada sırada kardeş KAVGASI OLUR...
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD ve İngiltere israil bu çıban başlarını ezmek lazım
    Cevapla
  • esas 2 hafta önce Şikayet Et
    Kasımdaki ABD seçimlerinden önce kıpraşma deyince yüreği yetmedi . Büyük abini savaşa sokamadıysan tornistan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!